Musiikin opintoihin voivat hakeutua valkeakoskelaiset, pälkäneläiset ja akaalaiset lapset ja nuoret. Tanssin opintoihin voivat hakeutua valkeakoskelaiset ja pälkäneläiset lapset ja nuoret. Musiikin avoimella osastolla voi opiskella kuka tahansa iästä ja asuinpaikasta riippumatta.
Tule oppilaaksi
Musiikki- ja tanssiopiston oppilaaksi hakeudutaan ilmoittautumalla hakujonoon. Verkkoilmoittautumisjärjestelmässä on omat hakulomakkeensa eri taiteenlajeille. Uusien oppilaiden hakuaika on toukokuussa. Täydennyshaku vapaille oppilaspaikoille on auki läpi vuoden.
Musiikin oppilaspaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ilman pääsykoetta vapaat oppilaspaikat huomioiden. Aiempia opintoja musiikissa ei edellytetä. Ensisijalla vapautuvissa oppilaspaikoissa ovat hakumenettelyssä varasijalle jääneet hakijat.
Tanssiopintoihin hakeva oppilas osallistuu hakemisen yhteydessä tutustumistunnille erikseen ilmoitettavana aikana Myllysaaren tanssitilassa (Kanavanranta 3)
Tanssin tutustumistunnilla kartoitetaan oppilaan taitotasoa niin, että hänelle voidaan valita taitotasoon sopiva ryhmä. Asuksi käy liikuntaan sopivat vaatteet. Keväisin järjestettävät tutustumistunnit pidetään Myllysaaren tanssitiloissa (Myllysaaren museo rakennus, 2. krs, Kanavanranta 3).
Opintojen alussa opetusta on kahtena päivänä viikossa ryhmä- ja yksilöopetusta. Ryhmässä musisoidaan yhdessä ja tutustutaan musiikin hahmotusaineisiin käytännönläheisesti ja oppilaan taso huomioiden.
Opintojen edetessä oppilas jatkaa musiikin hahmotusaineiden opiskelua ja hänen on mahdollista osallistua monenlaiseen yhteissoittoon orkestereissa, kamarimusiikkikokoonpanoissa, bändeissä sekä erilaisissa taiteen perusopetuksen yhteistyöhankkeissa.
Esiintyminen on osa opintoja ja opistolaisia näkyykin esiintymässä eri tahojen järjestämissä tilaisuuksissa.
Tanssin taiteen perusopetuksen voi aloittaa jo 3-vuotiaana, mutta mukaan voi tulla kouluikäisenäkin. Opetus on tavoitteellista, vuodesta toiseen etenevää ja suunnitelmallista. Opetuksen tavoitteena on antaa oppilaalle tiedot, taidot ja asenteet, jotka tukevat tanssin harrastamista ja mahdollistavat vaikka ammattiopintoihin hakeutumisen.
Opetuksessa tarjotaan oppilaalle laajapohjaiset tanssitekniset valmiudet sekä pyritään saamaan oppilas kokemaan tanssi monipuolisena, kasvattavana taiteenlajina, jonka avulla hän hyväksyy itsensä sekä ryhmässä toimivat muut oppilaat.
Tanssi antaa iloa, kokemuksia ja elämyksiä, joista on hyötyä positiivisen minäkuvan muodostamisessa sekä elinikäisen hyvinvoinnin ylläpitämiseen.
Katso lastentanssin esittelyvideo
Katso jazz-tanssin esittelyvideo
Tanssin päätoimipaikka on Myllysaaren tanssitilat (Myllysaaren museo). Tilat sijaitsevat osoitteessa Kanavanranta 3, Valkeakoski.
Soitinpajassa kokeillaan miltä soittaminen tuntuu – ihan oikealla soittimella, ihan oikean soitonopettajan johdolla.
Pajat tarjoavat pienen ”maistiaisen” siitä, mistä soiton opettelussa oikein on kyse. Halutessasi voit jatkaa omaa vauhtiasi astumalla musiikkiopistokynnyksen yli ja jatkaa siitä niin pitkälle, kuin innostusta riittää. Ihan vaikkapa ammattia kohti!
Pajassa mukana oleminen ei edellytä soittimen hankintaa. Tunneilla käytetään opiston instrumentteja.
Yksi opetuskerta on 20 minuuttia ja ensimmäinen kerta on ilmainen. Seuraavilta kerroilta maksu on 20 euroa/kerta. Esim. 3 opetuskertaa = 40 €. Mikäli oppilas ei saavu hänelle varattuun ilmaiskertaan, myös siltä kerralta peritään 20 euron maksu.
Opetettavat soittimet:
- Huilu, nokkahuilu, klarinetti, saksofoni, trumpetti, käyrätorvi, pasuuna, baritonitorvi, tuuba, viulu, alttoviulu, sello, kontrabasso, akustinen kitara, kantele, harmonikka, lyömäsoittimet, laulu, piano, rytmimusiikki-piano, cembalo, sähkökitara, sähköbasso.
Lue tästä linkistä lisää yhteismusiikkiryhmistä:
- Fiilarit
- Kamarijouset
- Superpuhaltajat
- Bändit
- Lyömäsoitinyhtye.
Lue tästä linkistä lisää hahmotusaineista:
- Musiikkitunti
- Musiikin hahmotusaineet (Muha).
Opetettavat soittimet:
- Piano, viulu, alttoviulu, huilu, nokkahuilu, klarinetti, käyrätorvi, trumpetti, kantele, kitara, laulu, matalat vasket ja sello. Soitinopetustarjontaa voidaan laajentaa myös muihin soittimiin, jos soittimeen halukkaita oppilaita on vähintään kaksi. Kysy lisää opiston toimistosta.
Lue tästä linkistä lisää orkestereista:
- Fiilarit.
Lue tästä linkistä lisää hahmotusaineista:
- Musiikkitunti
- Musiikin hahmotusaineet (Muha).