Ilmakuva kaupungin keskustasta. Puisto, vesistöä, rakennuksia, veneitä laiturissa.

Valkeakoski kehittyy

Valkeakoskea kehitetään aktiivisesti sujuvan arjen, viihtyisän asumisen ja kilpailukykyisen elinkeinoelämän varmistamiseksi.

Monipuolisia asumisen vaihtoehtoja

Kaupungin ydinkeskustan viihtyisyyttä parannetaan erityisesti vesistöä ja elinvoimaisia viheralueita hyödyntäen. Eteläisen keskustan kokonaissuunnittelu on käynnissä ja Kanavanrannan asemakaavoitus alkaa keskustan osayleiskaavan rinnalla.

Keskustaan sijoitetaan uusien kaupallisten palveluiden lisäksi myös uutta korkealaatuista kerrostaloasumista. Tavoitteena on, että keskusta-alueelle rakennetaan myös vuokra-asuntoja.

Ydinkeskustassa, kauppakeskus Koskikarassa toimiva S-market laajennetaan Prismaksi. Samalla koko kauppakeskus uudistetaan.  Uudistus valmistuu vuoden 2025 alussa.

Pientalorakentaminen painottuu kaupungin pohjoispuolelle Lintulan ja Vanhankylän suunnalle.  Uusia asuinalueita ovat Lempääläntien varteen kaavoitetut Juusonniityn ja Juusonpuiston asuinalueet.

Juusonniityllä järjestetään kesällä 2024 Valkeakosken Talonäyttely. Näyttelyssä esitellään kohtuuhintaista pientaloasumista ja siellä on esillä 10 pientalokohdetta.

 

Mittavia panostuksia vapaa-aikaan ja koulutukseen

Uusi vapaa-aikakeskus valmistui kaupungin keskustaan elokuussa 2022.  Uusiin tiloihin sijoittuivat mm. Valkeakoski-opisto, Kuvataide- ja käsityökoulu Emil sekä Valkeakosken musiikkiopisto.

Sorrilan koulun tontille rakennetaan uusi yhtenäiskoulu. Alustavien suunnitelmien mukaan uusi yhtenäiskoulu valmistuu loppuvuodesta 2024.

Kerhomajan urheilupuiston alueelle avautui keväällä 2023 Walklandia -hauskanpitopuisto. Puistossa on mm. Suomen pisin pumptrack rata, skeittiparkki ja kepparimaa.  Talvella 2024 järjestettiin yhteistyössä Lappset Group Oy:n kanssa valtakunnallinen suunnittelukilpailu, jonka tuloksia tullaan käyttämään alueen edelleen kehittämisessä.

Kirkonrannan satama uudistetaan keväällä 2024.  Alueelle rakennetaan uusia laitureita ja oleskelualueita. Satama-alueelta poistetaan myös kiviä ja ympäristöä siistitään.  Melojille rakennetaan rantautumispaikkoja sekä uuteen satamaan, Apianlahden venesatamaan että Visavuoreen.

Uusia yritysalueita

Vanhankylän liikekeskuksen ensimmäinen vaihe on toteutunut.  Liikekeskukseen on sijoittunut mm. päivittäistavarakauppa, apteekki ja autotarvikeliike.

Kaupungin suurimman yritysalueen Pirkanmaan Portin rakentuminen on käynnissä.  Helsinki – Tampere moottoritien varressa sijaitsevalle alueelle on valmistunut ensimmäinen teollisuusrakennus ja alueen jatkokäyttöä suunnitellaan.

Viimeksi muokannut: Sadeharju Annika