Ilmakuva kaupungin keskustasta. Puisto, vesistöä, rakennuksia, veneitä laiturissa.

Valkeakoski kehittyy

Valkeakoskea kehitetään aktiivisesti sujuvan arjen, viihtyisän asumisen ja kilpailukykyisen elinkeinoelämän varmistamiseksi.

Monipuolisia asumisen vaihtoehtoja

Kaupungin ydinkeskustan viihtyisyyttä parannetaan erityisesti vesistöä ja elinvoimaisia viheralueita hyödyntäen. Eteläisen keskustan kokonaissuunnittelu on käynnissä ja Kanavanrannan asemakaavoitus alkaa keskustan osayleiskaavan rinnalla.

Keskustaan sijoitetaan uusien kaupallisten palveluiden lisäksi myös uutta korkealaatuista kerrostaloasumista. Tavoitteena on, että keskusta-alueelle rakennetaan myös vuokra-asuntoja.

Pientalorakentaminen painottuu kaupungin pohjoispuolelle Lintulan ja Vanhankylän suunnalle.  Alueelle tuotetaan uusia pientalotontteja useilla pienillä asemakaavoilla.

Mittavia panostuksia vapaa-aikaan ja koulutukseen

Uuden vapaa-aikakeskuksen rakentaminen käynnistyi vanhan rakennuksen purkutöillä keväällä 2021.  Uusi vapaa-aikakeskus valmistuu elokuussa 2022.  Uusiin tiloihin sijoittuvat mm. Valkeakoski-opisto, Kuvataide- ja käsityökoulu Emil sekä Valkeakosken musiikkiopisto.

Sorrilan koulun tontille tullaan rakentamaan uusi yhtenäiskoulu. Yhtenäiskoulun suunnittelu on alkanut marraskuussa 2020. Tarvesuunnittelusta projekti etenee hankesuunnitteluun ja alustavien suunnitelmien mukaan uusi yhtenäiskoulu valmistuu loppuvuodesta 2024.

Liikennepuisto on kokenut mittavat uudistukset vuonna 2021. Kunnostuksen lähtökohtana on ollut alueen käytettävyyden, toiminnallisuuden ja viihtyisyyden lisääminen. Ks. lisätietoja sivulta Viheralueiden suunnittelu.

Uusia yritysalueita

Vanhankylän liikekeskuksen ensimmäinen vaihe on toteutunut.  Ensimmäisessä vaiheessa uuteen liikekeskukseen sijoittui mm. päivittäistavarakauppa ja apteekki.

Kaupungin suurimman yritysalueen Pirkanmaan Portin rakentuminen on käynnissä.  Helsinki – Tampere moottoritien varressa sijaitsevalle alueelle on valmistumassa ensimmäinen teollisuusrakennus.

 

Viimeksi muokannut: Nuorela Jaana