lasten piirtämiä kasvokuvia

Emilin esittely

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil on Valkeakosken kaupungin ylläpitämä visuaalisten taiteiden oppilaitos.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil -logo

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil tarjoaa kuvataiteen, arkkitehtuurin ja käsityön taiteen perusopetusta.

Emilissä opiskelee vuosittain noin 400 lasta ja nuorta, joista 300 on valkeakoskelaisia. Lyhytkurssilaiset mukaan laskien oppilaita on noin 600. Harrastekäyntejä Emilissä on yhteensä vuosittain noin 13 300.

Koulun nimi viittaa kuvanveistäjä ja taiteilija Emil Wikströmiin (1864 – 1942), joka asui ja vaikutti Valkeakoskella. Wikström on yksi Suomen taidehistorian merkittävistä kuvanveistäjistä.

Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin opetus perustuu

  • Valkeakoskella Opetushallituksen 2017 vahvistamiin taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin. (kuvataide, arkkitehtuuri ja käsityö)
  • Kangasalla ja Pälkäneellä Opetushallituksen 2017 vahvistamiin yleisen oppimäärän opetussuunnitelman perusteisiin (kuvataide).

Emilin oppilaiden teoksia

Kuvataide- ja käsityökoulu Emil

  • tuottaa oppilastöiden näyttelyitä ja taidetapahtumia vuosittain.
  • tekee yhteistyötä muiden taidekoulujen ja kulttuurilaitosten kanssa toimialueellaan ja valtakunnallisesti.
  • taiteen perusopetuksen lisäksi järjestää kaikille avoimia lasten ja nuorten kuvataiteen, arkkitehtuurin ja käsityön lyhytkursseja  sekä vauvojen värikylpyä.
  •  järjestää Valkeakoskella koko ikäluokan kattavia kulttuurikasvatussuunnitelmaan kuuluvia kuvataidetyöpajoja varhaiskasvatuksessa 5-vuotialle ja peruskoulussa 2. luokan oppilaille.

Viimeksi muokannut: Kivioja Johanna