Nysse-bussi pysäkillä Valkeakosken keskustassa.

Linja-autoliikenne

Nysse-bussit liikennöivät Valkeakosken sisäistä liikennettä sekä Valkeakosken ja Tampereen, Valkeakosken ja Lempäälän sekä Valkeakosken ja Kangasalan välistä liikennettä.

Nysse-liikenne siirtyy kolmen vyöhykkeen maksujärjestelmään 16.1.2024.

Nykyiset vyöhykkeet A ja B säilyvät uudistuksessa entisellään. Lopuista, nykyisistä vyöhykkeistä C, D, E ja F muodostuu yksi iso C-vyöhyke.

Muutos ei edellytä asiakkailta toimenpiteitä.

Jos matkustat D-, E- ja F-vyöhykkeillä ja käytät kausilippua harkitse, milloin ostat seuraavan lipun. 16.1.2024 alkaen edullisempi kolmen vyöhykkeen lippu kattaa myös nykyiset vyöhykkeet D, E ja F.

Lue lisää vyöhykkeistä Nyssen sivuilta

Aikataulut ja reitit sekä lippu- ja hintatiedot löytyvät Nyssen nettisivuilta. Valkeakosken ja Tampereen välillä ajetaan myös muuta markkinaehtoista liikennettä Valkeakosken liikenteen toimesta.

Valkeakosken ja Pälkäneen, Valkeakosken ja Hämeenlinnan sekä Valkeakosken ja Akaan välisessä bussiliikenteessä käyvät myös Nysse-liput matkustettaessa Valkeakosken kaupungin alueella.

Valkeakosken ja Helsingin sekä Valkeakosken ja Tampereen välillä ajetaan myös ExpressBus pikavuoroliikennettä sekä linja V130 Valkeakosken liikenteen toimesta.

Nysse-liikenteen liikennöitsijänä toimii Vekka Group Oy.  Linjalla 68 liikennenöitsijöinä toimivat Tilausliikenne Hanki Oy ja Valkeakosken
Liikenne Oy, linjalla 69 Valkeakosken Liikenne Oy ja Lux Cab Oy sekä linjalla 44 Pirkanmaan Tilausliikenne Oy.

Aikataulut

Nyssen talvikausi alkaa maanantaina 7.8.2023 ja päättyy sunnuntaina 2.6.2024. Kesätauolla olleet linjat palaavat liikenteeseen heti kauden alussa.

Joulunajan liikennöinti 2023:

 • ti 5.12. itsenäisyyspäivän aatto, ajetaan perjantaivuorot
 • ke 6.12. itsenäisyyspäivä, ajetaan sunnuntailiikenne
 • su 24.12. jouluaatto, ajetaan sunnuntailiikenne noin klo 20 asti
 • ma 25.12. joulupäivä, ajetaan poikkeusaikatauluja
 • ti 26.12. tapaninpäivä, ajetaan sunnuntailiikenne
 • su 31.12. uudenvuodenaatto, ajetaan lauantailiikenne
 • ma 1.1. uudenvuodenpäivä, ajetaan sunnuntailiikenne
 • la 6.1. loppiainen, ajetaan lauantailiikenne.

Joulunajan aikataulut koskevat linjoja 60-67, ja erityisesti linjoja, jotka ajavat la- ja/tai su-liikennettä.

Seutuliikenteen linjat

Seutuliikenteessä ajetaan seuraavia linjoja:

 • Linja 60 Valkeakoski – Ideapark – Tampere
 • Linja 63/63 A Valkeakoski Lempäälä
 • Linja 68/68 A Valkeakoski – Uskila Hämeenlinna, Hämeenlinna – Uskila – Valkeakosken koulukampus, Pälkäne – Uskila – Valkeakosken koulukampus
 • VAU-liikenne Valkeakoski-Akaa-Urjala Linja 69 (Valkeakoski – Akaa) on käytännössä NYSSE-liikennettä Valkeakosken sisällä ja VAU-liikennettä kuntarajat ylittävillä matkoilla.
 • Linja 44 Valkeakoski – Kangasala.

Valkeakosken sisäinen liikenne

Talvella kaupungin sisäisessä liikenteessä on neljä eri linjaa:

 • Linja 64 Tori – Sointula – Tori
 • Linja 65/65A Tori – Roukko – Eerola – Ulvajanniemi – Tori
 • Linja 66 Valkeakoski – Metsäkansa – Rantoo
 • Linja 67 Saarioispuolen reitti

Liikennevyöhykkeet

Valkeakoski kuuluu Nysse-järjestelmässä vyöhykkeeseen D, Lempäälä ja Kangasala vyöhykkeeseen C ja Tampere vyöhykkeisiin B ja A. Nyssen lipulle valitaan aina vähintään kaksi vyöhykettä. Matka Tampereelle tarvitsee neljän vyöhykkeen lipun.

Maksutapoina matkakortti tai mobiilisovellus

Nyssen verkkosivulta löytyvät myös tiedot eri lipputuotteista sekä lippujen hinnat. Asiakkaan kannattaa hankkia matkakortti tai ladata mobiilisovellus.

Käyttäjälle on usein edullisinta hankkia kausilippu, jonka käyttäminen edellyttää matkakortin hankintaa. Matkakortin voi hankkia tilaamalla sen netin kautta Nella.fi -palvelusta tai käymällä Frenckellin palvelupisteessä Tampereella (Frenckellin aukio 2B 33100 Tampere). Matkakortille voi ladata kausilipun säännölliseen matkustamiseen tai arvolippuja yksittäisiin matkoihin palvelupisteillä (R-kioskit) tai netin kautta (Nella.fi).

Käteisellä maksaminen busseissa on päättynyt 6.6.2022.

Lisäksi Koskikaran R-kioskilta voi ostaa ennakkokertalippuja vyöhykkeiden mukaan. Lippu on voimassa 3 kk ostohetkestä. Lipussa on QR-koodi jota vilautetaan linja-auton lukijassa.

Nysse Mobiili on sovellus, josta voi ostaa lipun puhelimeen hetkeä ennen kyytiin nousemista.  Mobiilisovelluksen voi ladata Google play ja Appstore palveluista. Maksuvälineenä sovelluksessa toimivat Visa, Visa Electron ja Mastercard kortit.

Nysse-neuvontapiste palvelee

Valkeakosken Nysse-neuvonta palvelee kaupungintalon infossa 25.7.2023 alkaen. Nysse-liikenteen löytötavarat löytyvät myös kaupungintalon infosta. Nysse-neuvontapiste on avoinna arkisin klo 9-12 ja 13-15.

Neuvontaan voi ottaa yhteyttä myös sähköpostilla nysse@valkeakoski.fi tai puhelimitse 040 335 7113.

Viimeksi muokannut: Sadeharju Annika