Nysse-bussi pysäkillä Valkeakosken keskustassa.

Linja-autoliikenne

Nysse-bussit liikennöivät Valkeakosken sisäistä liikennettä sekä Valkeakosken ja Tampereen, Valkeakosken ja Lempäälän sekä Valkeakosken ja Kangasalan välistä liikennettä.

Tarkista vuorot ja aikataulut reittioppaasta

Talviaikataulu on voimassa 8.8.2022 – 4.6.2023. Koronatilanteesta johtuen joitakin vuoroja saattaa jäädä ajamatta, peruuntuneet vuorot näet reittioppaasta.

Nyssen aikataulut ja reittitiedot

Aikataulut ja reitit sekä lippu- ja hintatiedot löytyvät Nyssen nettisivuilta. Valkeakosken ja Tampereen välillä ajetaan myös muuta markkinaehtoista liikennettä Valkeakosken liikenteen toimesta.

Valkeakosken ja Pälkäneen, Valkeakosken ja Hämeenlinnan sekä Valkeakosken ja Akaan välisessä bussiliikenteessä käyvät myös Nysse-liput matkustettaessa Valkeakosken kaupungin alueella.

Valkeakosken ja Helsingin sekä Valkeakosken ja Tampereen välillä ajetaan myös ExpressBus pikavuoroliikennettä sekä linja V130 Valkeakosken liikenteen toimesta.

Nysse-liikenteen liikennöitsijänä toimii Vekka Group Oy.  Linjalla 68 liikennenöitsijöinä toimivat Tilausliikenne Hanki Oy ja Valkeakosken
Liikenne Oy, linjalla 69 Valkeakosken Liikenne Oy ja Lux Cab Oy sekä linjalla 44 Pirkanmaan Tilausliikenne Oy.

Aikataulut

Kesäaikataulut ovat voimassa 5.6.-6.8.2023.

Seutuliikenteen linjat

Seutuliikenteessä ajetaan seuraavia linjoja:

  • Linja 60 Valkeakoski – Ideapark – Tampere
  • Linja 63/63 A Valkeakoski Lempäälä
  • Linja 68/68 A Valkeakoski – Uskila Hämeenlinna, Hämeenlinna – Uskila – Valkeakosken koulukampus, Pälkäne – Uskila – Valkeakosken koulukampus
  • Linja 69U Urjala – Akaa – Valkeakoski
  • Linja 44 Valkeakoski – Kangasala.

Valkeakosken sisäinen liikenne

Talvella kaupungin sisäisessä liikenteessä on neljä eri linjaa:

  • Linja 64 Tori – Sointula – Tori
  • Linja 65/65A Tori – Roukko – Eerola – Ulvajanniemi – Tori
  • Linja 66 Valkeakoski – Metsäkansa – Rantoo
  • Linja 67 Saarioispuolen reitti

Liikennevyöhykkeet

Valkeakoski kuuluu Nysse-järjestelmässä vyöhykkeeseen D, Lempäälä ja Kangasala vyöhykkeeseen C ja Tampere vyöhykkeisiin B ja A. Nyssen lipulle valitaan aina vähintään kaksi vyöhykettä. Matka Tampereelle tarvitsee neljän vyöhykkeen lipun.

Maksutapoina matkakortti tai mobiilisovellus

Nyssen verkkosivulta löytyvät myös tiedot eri lipputuotteista sekä lippujen hinnat. Asiakkaan kannattaa hankkia matkakortti tai ladata mobiilisovellus.

Käyttäjälle on usein edullisinta hankkia kausilippu, jonka käyttäminen edellyttää matkakortin hankintaa. Matkakortin voi hankkia tilaamalla sen netin kautta Nella.fi -palvelusta tai käymällä Frenckellin palvelupisteessä Tampereella (Frenckellin aukio 2B 33100 Tampere). Matkakortille voi ladata kausilipun säännölliseen matkustamiseen tai arvolippuja yksittäisiin matkoihin palvelupisteillä (R-kioskit) tai netin kautta (Nella.fi).

Käteisellä maksaminen busseissa on päättynyt 6.6.2022.

Lisäksi Koskikaran R-kioskilta voi ostaa ennakkokertalippuja vyöhykkeiden mukaan. Lippu on voimassa 3 kk ostohetkestä. Lipussa on QR-koodi jota vilautetaan linja-auton lukijassa.

Nysse Mobiili on sovellus, josta voi ostaa lipun puhelimeen hetkeä ennen kyytiin nousemista.  Mobiilisovelluksen voi ladata Google play ja Appstore palveluista. Maksuvälineenä sovelluksessa toimivat Visa, Visa Electron ja Mastercard kortit.

Nysse-neuvontapiste palvelee

Nysse-neuvontapiste palvelee Valkeakosken kaupunginkirjaston neuvottelutilassa, Torikeskuksen toisessa kerroksessa. Neuvontapiste on lokakuusta alkaen avoinna maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 15 – 19. Neuvontaan voi ottaa yhteyttä myös sähköpostilla nysse@valkeakoski.fi tai puhelimitse 040 335 7113.

Viimeksi muokannut: Sadeharju Annika