Hiihtäjiä Korkeakankaan ladulla.

Ladut

Korkeakankaan ja Roukon hiihtokeskuksissa ovat upeat mahdollisuudet hiihtoharrastukselle. Latuverkostoa on kymmeniä kilometrejä ja niitä huolletaan lähes päivittäin.

Latujen kunnostustilanne

Tekninen keskus vastaa latujen kunnossapidosta.

Roukon hiihtokeskus

Salomaantie.

Roukon reittikartta (pdf, 488 kb)
Roukon 7 km reitti (pdf, 498 kb)
Roukon 7 km reitin latuprofiili (pdf, 36 kb)

Reitit ovat vaativuudeltaan keskitasoa ja soveltuvat hyvin myös kesäkäyttöön. Valaistujen 5 ja 7 km reittien korkeusero on 30 m. Lähtöpaikka on kaupungin pohjoispuolella Eerolassa ja valaistut yhdysreitit Roukon koululta sekä Eerolan- ja Salomaantieltä. Reittivaihtoehdot : 1,2 km, 1,9 km,  4,7 km ja 6,4 km valaistut ladut (p/v), 10 km (p/v) metsälatu ja 15,6 km (p) meno-paluulatu Rutajärvelle.

Hiihtomaa sekä K 24, K15 ja K8 hyppyrimäet sijaitsevat Eerolantien ja Painontien välissä. Opastettu liittymä Painontieltä.

Korkeakankaan hiihtokeskus

Veikko Hakulisen tie.

Korkeakankaan reittikartta (pdf, 345 kb)

Korkeakangas sijaitsee kaupungin eteläpuolella. Korkisen reitit soveltuvat molemmille hiihtotavoille (p/v) sekä monipuoliseen kesäkäyttöön. Reitistöstä noin 10 km on valaistu mukaan lukien yhdysreitit Sointulasta, Laiskasta ja Kokkolasta.

Lähtö- ja maalialue (tasainen ja helppo hiihtoalue) sijaitsee Korkeakankaan pallokentällä. Hiihtomaa sijaitsee  lähtö- ja maalialueelta 300 m länteen 1- 5 km reittien “kääntöpaikalla”. Kentän kupeessa sijaitsevasta “Mettivuoresta” löytyvät mm. sauna, pesu- ja pukeutumistilat sekä huolto- ja varastotiloja. Huoltorakennus on avoinna tapahtumien yhteydessä ja talvikaudella henkilökunnan työaikoina.

Reittivaihtoehdot (mitat lähtöpaikalta ylikulkusillan edestä): Kaupungin puolelta löytyvät helpot 1,3 km ja 4,9 km valaistut ladut sekä valaisemattomat  2,6 km helppo latu ja  3,8 km keskivaikea latu.

Rinteen kupeesta löytyy helppo tykkilumilatu 1,5 – 2,5 km (p/v), vaativa valaistu 1,5 km ja erittäin vaativat valaistu 2 km ja valaisematon 5 km kilpalatu, jonka korkeusero on peräti 56 m. Käytössä on tilanteesta riippuen muitakin reittivaihtoehtoja.  Homologoituja kilpalatuja ovat (FIS certificated 30.6.2018) 1,6 km (sprintti), 5 km ja 7,5 km kilpaladut.

Kuntoratojen valot syttyvät ennen pimeän tuloa ja sammuvat klo 21.30. Aamulla valot syttyvät klo 6.30 ja sammuvat päivän valjetessa. Kävely hiihtoreiteillä on koko talvikauden kielletty – myös sauvakävely!

Muut ladut

Olosuhteiden salliessa kunnostetaan Lotilanjärvelle jäälatuja (p/v), kävelyreitit ja erillinen koiralatu. Tilauksesta kunnostetaan latuja myös koulujen ja päiväkotien yhteyteen.

Erikseen on sovittu latujen kunnossapidosta muiden tahojen kanssa mm. Uskilassa ja Kärjenniemessä.

Vapaaehtoinen latumaksu

Paikkakuntalaiset sekä ulkopaikkakuntalaiset hiihtäjät voivat tukea ensilumenladun kunnossapitoa vapaaehtoisen latumaksun avulla.

  • Päivämaksu aikuiset 5 €.
  • Päivämaksu 5 – 15 vuotta 2,50 €.
  • Kausimaksu kaikenikäiset 30 €.

Ohje MobilePaylla maksamiseen:

  • Avaa MobilePay.
  • Syötä numerokoodi 40991.
  • Syötä summa.
  • Viestikenttään “Latumaksu”.
  • Tai lue QR-koodi.

Voit maksaa latumaksun myös Valkeakosken kaupungin tilille FI24 5494 0920 0643 36 (viesti: latumaksu) tai Uimahallin lippukassalle, Apiankatu 7.

Viimeksi muokannut: Nurmi Jenni