Hiihtäjiä Valkeakoskella Korkeakankaan hiihtoladulla

Ladut

Hiihtokausi Valkeakoskella alkaa marraskuussa ja päättyy huhtikuussa "Korkiksen" tykkilumiladulla. 1,5 - 2,5 km (p/v) hiihtoreitti tehdään helpohkoon maastoon purun alle varastoidusta lumesta. Ladun käyttö on maksutonta. Luonnon lumen tultua sekä Korkeakankaan että Roukon hiihtokeskuksista löytyy latuja kaiken tasoisille hiihtäjille.

Roukon hiihtokeskus

Salomaantie

Roukon reittikartta (pdf, 488 kb)
Roukon 7 km reitti (pdf, 498 kb)
Roukon 7 km reitin latuprofiili (pdf, 36 kb)

Reitit ovat vaativuudeltaan keskitasoa ja soveltuvat hyvin myös kesäkäyttöön. Valaistujen 5 ja 7 km reittien korkeusero on 30 m. Lähtöpaikka on kaupungin pohjoispuolella Eerolassa ja valaistut yhdysreitit Roukon koululta sekä Eerolan- ja Salomaantieltä. Reittivaihtoehdot : 1,2 km, 1,9 km,  4,7 km ja 6,4 km valaistut ladut (p/v), 9,7 km (p/v) metsälatu, 15,6 km (p) meno-paluulatu Rutajärvelle sekä 22,7 km (p) Rutajärven lenkki. Rutajärven lenkiltä erkanee yhdyslatu Kuohenmaan laduille (11 km kohta), mistä jatkoyhteydet edelleen Kangasalan ja Tampereen laduille.

Hiihtomaa sekä K 24, K15 ja K8 hyppyrimäet sijaitsevat Eerolantien ja Painontien välissä. Opastettu liittymä Painontieltä.

Korkeakankaan hiihtokeskus

Veikkohakulisentie

Korkeakankaan reittikartta (pdf, 345 kb)
Korkeakankaan 5 km kilpalatu (pdf, 190 kb)
Korkeakankaan 5 km kilpaladun latuprofiili (pdf, 90 kb)

Korkeakangas sijaitsee kaupungin eteläpuolella. Korkisen reitit soveltuvat molemmille hiihtotavoille (p/v) sekä monipuoliseen kesäkäyttöön. Reitistöstä noin 10 km on valaistu mukaan lukien yhdysreitit Sointulasta, Laiskasta ja Kokkolasta.

Lähtö- ja maalialue sijaitsee Korkeakankaan pallokentällä. Kentän kupeessa sijaitsevasta “Mettivuoresta” löytyvät mm. sauna, pesu- ja pukeutumistilat sekä huolto- ja varastotiloja. Huoltorakennus on avoinna tapahtumien yhteydessä ja talvikaudella henkilökunnan työaikoina.

Reittivaihtoehdot (mitat lähtöpaikalta ylikulkusillan edestä): Kaupungin puolelta löytyvät helpot 1,3 km ja 4,9 km valaistut ladut sekä valaisemattomat  2,6 km helppo latu ja  3,8 km keskivaikea latu.

Rinteen kupeesta löytyy helppo tykkilumilatu, vaativa  valaistu 1,5 km ja erittäin vaativat valaistu 2 km ja valaisematon 5 km kilpalatu, jonka korkeusero on peräti 56 m. Käytössä on tilanteesta riippuen muitakin reittivaihtoehtoja.  Homologoituja kilpalatuja ovat (FIS certificated 30.6.2018) 1,6 km (sprintti), 5 km ja 7,5 km kilpaladut.

Kuntoratojen valot syttyvät ennen pimeän tuloa ja sammuvat klo 21.30. Aamulla valot syttyvät klo 6.30 ja sammuvat päivän valjetessa. Kävely hiihtoreiteillä on koko talvikauden kielletty – myös sauvakävely !

Olosuhteiden salliessa kunnostetaan Lotilanjärvelle jäälatuja (p/v), kävelyreitit ja erillinen koiralatu. Tilauksesta kunnostetaan latuja myös koulujen ja päiväkotien yhteyteen.

Erikseen on sovittu latujen kunnossapidosta “talkoolla” Uskilassa ( Tyrvännön Urheilijat), Vallonjärvellä (Joni Järvi, puh. 040 571 1239) ja Metsäkansassa (Jani Laine, puh. 040 577 7448).


Hiihtokausi 2019-2020 alkoi 7.11. Korkeakankaan 1,1 km tykkilumiladulla rinnekahvilan nurkilta sorakuopan kääntöpaikalle. Perjantaina 8.11. saatiin valmiiksi 1,75 km (p/v) latubaana, jonka toisena kääntöpaikkana on ns. katajan kiertolenkki. Olosuhteista johtuen reitin loppuosa ylikulkusillalta katajalle jouduttiin poistamaan käytöstä 16.1. ja käytössä oli parisen viikkoa vain 1,2 km reitti ylikulkusillalta sorakuopan kääntöpaikalle. Helmikuun alussa käytössä oli jälleen 1,8 km (v) reitti. Muita latuja ei kaudella 2019-2020 ole ollut käytössä.

Viimeksi muokannut: Ruuttunen Tuija