Lapsia pyörillä ja potkulaudoilla Walklandian pumptrack-radalla.

Puistot ja virkistysalueet

Apian seikkailupuisto, Walklandia, liikennepuisto, lasten leikkipuistot ja lukuisat viher- ja virkistysalueet eri puolilla kaupunkia kutsuvat aktiiviseen virkistäymiseen.

Valkeakoskella on julkisia puistoja ja muita viheralueita kaikkiaan 74 ha sekä puisto- ym. taajamametsiä n. 241 ha. Leikkipaikkoja on 36, joista puolet sijaitsee päiväkodin tai koulun pihassa.

Apian seikkailupuisto

Pässinmäenkatu 30.

Apian seikkailupuistoon on vapaa pääsy kesästä talveen. Varaa retkeen aikaa reilusti, sillä tekemistä ja touhua löytyy kaikille uimisesta skeittailuun. Kesällä uimarannan laguuni on on seudun paras paikka rantaleikkeihin. Seikkailupuistossa on myös upea mielikuvitusta ruokkiva leikkilinna-alue, jossa voit seikkailla linnan muureilla tai -torneissa.

Seikkailupuistoon kannattaa lähteä koko perheen voimin, ajan ja eväiden kanssa. Apialta löytyy myös kesäkioski ja rantasauna.

Puistoon on vapaa pääsy.

Seikkailupuistossa sijaitsee Apianniemen kesäteatteri, jossa vuokraajat voivat järjestää tapahtumiaan. Seikkailupuisto suljetaan tuntia ennen näiden tapahtumien alkamista.

Lähimmät pysäköintipaikat sijaitsevat Urheilukadun itäpäässä, josta on 200 metrin kävelymatka seikkailupuistoon. Urheilukadun länsipäässä sijaitsevan Urheilutalon pihassa on myös hyvät parkkitilat, joilta on Pässinmäenkatua pitkin 300 metriä puistoon. Hyvä vaihtoehto on myös auton jättäminen Kauppatorille, josta Putaansillan (kävelysilta) ja Pässinmäenkadun kautta on hieman pidempi (n. 550 m), mutta idyllinen reitti puistoon.

Liikennepuisto

Tallikatu 2, 040 335 7244 (aukioloaikoina).

Liikennepuisto on avoinna kesäisin. Kesän 2024 aukiolotiedot:

  • Toukokuu la ja su klo 10 – 17.
  • Koululaisten kesäloma-aikana (1.6. – 6.8.) arkisin klo 9 – 18, la ja su klo 10 – 17.
  • Juhannuksena pe – su suljettu.
  • Elokuussa (7.8. – 31.8.) la ja su klo 10 – 17.

 

Kuka saa ajaa ensin? Lasten Liikennepuisto sijaitsee kaupungin keskustassa Saharan lämmitettävän keinonurmen vieressä. Liikennepuistossa pienet kuskit ja fillaristit pääsevät polkemaan autoja ja kolmipyöriä. Turvallisella radalla tulevat tutuksi oikeankin liikenteen säännöt.

Virallisina aukioloaikoina puistossa on mahdollista ajella kaupungin polkuautoilla ja paikalla on myös valvoja. Varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella puistossa voi ajella omalla polkupyörällä.

Alueelta löytyy wc. Liikennepuistoon on vapaa pääsy ja se on tarkoitettu alle 12 vuotiaille lapsille. Suosittelemme oman pyöräilykypärän käyttöä. Liikennepuistossa ollaan oman aikuisen vastuulla.

Valkeakoskelaiset päiväkodit ja koulujen alaluokat voivat käyttää liikennepuistoa toukokuussa ja elokuussa omatoimisesti. Päällekkäisyyksien välttämiseksi varaathan aikasi kalenterista. Lisätietoja liikuntatoimesta.

Walklandia

Jääkatu 2, 040 707 2027 (yhdistyksen toiminnanjohtaja).

Walklandia on maksuton elämyksiä ja kokemuksia tarjoava liikuntapuisto lapsille ja nuorille. Alueelta löydät keppihevosradan, eli Kepparimaan, skeittiparkin sekä pumptrack-radan. Walklandian alue sijoittuu jäähalli Wareenan ja hotelli Waltikan väliselle metsäalueelle.

Skeittiparkilla on alaa noin 450 neliötä. Kepparimaasta löytyy ratsastuskenttiä ja myöhemmin alueelle on tulossa myös maastorata.

Pumptrack-rata on kumpuja sisältävä rata, jolla voi liikkua niin polkupyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla kuin potkulaudalla eli skuutilla. Polkemisen sijaan radalla kuljetaan kumpuja pitkin pumppaavan liikkeen avulla. Monipuolinen pumptrack sopii niin pienille potkuttelijoille, kuin kokeneille pyöräilijöillekin – iästä, sukupuolesta ja taustasta riippumatta. Rata tarjoaa uusia haasteita taitojen kehittymisen myötä ja luo elämyksiä.

Leikkipuistot

Valkeakoskella on myös vapaata, vihreää tilaa leikeille, peleille ja seikkailuille. Kaupungissa on 74 hehtaaria puistoja ja viheralueita. Leikkipaikkojakin on 36, joista puolet päiväkotien ja koulujen pihapiirissä.

Koirille

Kerhomajan urheilupuiston alueella sijaitsevassa yksityisen palvelunharjoittajan ylläpitämässä koirapuistossa, Koskihaussa, saa koirakaveri tutustua lajitovereihinsa vapaana. Lisäksi Pyörönmaan metsissä on niin ikään yksityisen palveluharjoittajan ylläpitämä koirametsä, Haukkumaa, joka on noin kahden hehtaarin kokoinen metsä, jonne varataan yksityisaikoja.

Viimeksi muokannut: Nurmi Jenni