Lapset ajavat Liikennepuiston polkuautoilla Valkeakoskella.

Puistot ja virkistysalueet

Apian Seikkailupuisto, liikennepuisto, lasten leikkipuistot ja lukuisat viher- ja virkistysalueet eri puolilla kaupunkia kutsuvat aktiiviseen virkistäymiseen.

  • Valkeakoskella on julkisia puistoja ja muita viheralueita kaikkiaan 74 ha sekä puisto- ym. taajamametsiä n. 241 ha. Leikkipaikkoja on 36, joista puolet sijaitsee päiväkodin tai koulun pihassa.

Apian Seikkailupuisto

Pässinmäenkatu 30.

Apian seikkailupuistoon on vapaa pääsy kesästä talveen. Varaa retkeen aikaa reilusti, sillä tekemistä ja touhua löytyy kaikille uimisesta skeittailuun. Kesällä uimarannan laguuni on on seudun paras paikka rantaleikkeihin. Seikkailupuistossa on myös upea mielikuvitusta ruokkiva leikkilinna-alue, jossa voit seikkailla linnan muureilla tai -torneissa.

Seikkailupuistoon kannattaa lähteä koko perheen voimin, ajan ja eväiden kanssa. Apialta löytyy myös kesäkioski ja rantasauna.

Puistoon on vapaa pääsy.

Seikkailupuistossa sijaitsee Apianniemen kesäteatteri, jossa vuokraajat voivat järjestää tapahtumiaan. Seikkailupuisto suljetaan tuntia ennen näiden tapahtumien alkamista.

Apianniemen kesäteatterin ohjelma kesä 2022

Lähimmät pysäköintipaikat sijaitsevat Urheilukadun itäpäässä, josta on 200 metrin kävelymatka seikkailupuistoon. Urheilukadun länsipäässä sijaitsevan Urheilutalon pihassa on myös hyvät parkkitilat, joilta on Pässinmäenkatua pitkin 300 metriä puistoon. Hyvä vaihtoehto on myös auton jättäminen Kauppatorille, josta Putaansillan (kävelysilta) ja Pässinmäenkadun kautta on hieman pidempi (n. 550 m), mutta idyllinen reitti puistoon.

Liikennepuisto

Tallikatu 2, 040 335 7244 (aukioloaikoina) 040 335 7206 (muina aikoina).

Liikennepuisto on avoinna 1.6.-31.8.2022.

  • ma-pe klo 10 – 18
  • la-su klo 10 – 16.

Kuka saa ajaa ensin? Lasten Liikennepuisto sijaitsee kaupungin keskustassa Saharan lämmitettävän keinonurmen vieressä. Liikennepuistossa pienet kuskit ja fillaristit pääsevät polkemaan autoja ja kolmipyöriä. Turvallisella radalla tulevat tutuksi oikeankin liikenteen säännöt.

Alueelta löytyy wc. Liikennepuistoon on vapaa pääsy.

Valkeakoskelaiset päiväkodit ja koulujen alaluokat voivat käyttää liikennepuistoa toukokuussa omatoimisesti.

Leikkipuistot

Valkeakosken leikkipuistot kartalla

Valkeakoskella on myös vapaata, vihreää tilaa leikeille, peleille ja seikkailuille. Kaupungissa on 74 hehtaaria puistoja ja viheralueita. Leikkipaikkojakin on 36, joista puolet päiväkotien ja koulujen pihapiirissä.

Viimeksi muokannut: Syrjänen Riina