Mies ajaa venettä kohti tankkausasemaa Valkeakoskella.

Venesatamat, venepaikat ja vierasvenelaiturit

Valkeakoskella on veneilijöille ja muille vesilläliikkujille hyvät ja monipuoliset palvelut.

Vesistö kulkee kaupungin lävitse ja kaikki kaupungin keskustan palvelut ovat satamien lähellä. Veneily ja vesillä liikkuminen näkyy kesäisin vahvasti kaupunkikuvassa.

Palvelut veneilijöille

Valkeakoskella on 3 venesatamaa ja lisäksi 16 venerantaa. Niissä on yhteensä noin 550 laituripaikkaa, noin 470 rantapaikkaa ja 16 laivapaikkaa. Vierasvenepaikkoja on 35 kpl.

Kirkonrannan palvelusatamasta löytyy veneilijöille kattavimmat palvelut, mm. sähkö- ja polttoaineautomaatit, vesipiste sekä jäteveden tyhjennys (SEPTI).

Kesällä 2024 Kirkonrannan satama uudistuu viihtyisäksi taukopaikaksi veden äärellä. Satamaan saadaan paljon uusia toiminnallisuuksia ja uusi vierasvenelaituri, joka tuo uusia vierasvenepaikkoja 16 kpl. Lisäksi satamaan rakennetaan uusi terassialue, ulkovalaistus, pöytäryhmiä, istutuksia ja huvimaja.

Palvelut melojille ja muille vesilläliikkujille

Apian uimarannan vieressä ja Kirkonrannan palvelusatamassa sijaitsee uudet melojien rantautumispaikat sekä Visavuoren laiturin jatkeena sijaitsee melojien rantautumislaituri. Melojat ja muut vesilläliikkujat pystyvät käyttämään rantautumiseen myös Apian kanavan lähellä olevaa laituria ja sen viereistä sora-aluetta. Tämä Apian virran laituri palvelee hyvin esim. purjeveneitä, jotka voivat ankkuroida laiturin eteen (syväystä n. 3 m). Laiturin vieressä olevalle sora-alueelle on mahdollista rantautua esimerkiksi kajakilla.

Alla olevaan karttaan on merkitty sinisillä sijaintimerkeillä vierasvenepaikat, punaisilla sijaintimerkeillä veneenlaskuluiskat ja oransseilla sijaintimerkeillä melojien rantautumispaikat.

Viimeksi muokannut: Parviainen Hanna