Veneitä Valkeakosken kanavassa.

Vesiliikenne

Valkeakoski sijaitsee vesireittien solmukohdassa, kahden suuren veden välissä.

Valkeakosken kanava yhdistää Mallas- ja Vanajaveden toisiinsa.  Veneilijöille kanava avaa pääsyn sekä etelään että pohjoiseen, Hämeenlinnan ja Tampereen kauniille reitille sekä Kangasalan kautta Längelmäelle.

Sisävesiristeilyille pääset M/S Helenan ja Hopealinjojen kyydissä. M/S Helena liikennöi sunnuntaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin Valkeakoskelta Visavuoreen, Rönnvikin viinitilalle ja Mobilia museoon Kangasalle. Matkalla Visavuoreen koet mielenkiintoisen Valkeakosken kanavan ylityksen ja kauniit maisemat Vanajavedellä. Voit myös varata yksityisristeilyn M/S Helenalla.

Suomen Hopealinjan laivat risteilevät Tampereen ja Hämeenlinnan välillä. Laivat pysähtyvät Valkeakoskella Sääksmäen sillan sekä Visavuoren laitureissa. Laivoille ovat myös pyörämatkailijat tervetulleita.

Kaupungin keskustassa on tarjolla monipuoliset palvelut veneilijöille ja muille vesilläliikkujille. Kesällä 2024 Kirkonrannan satama uudistuu kaikkien käyttöön viihtyisäksi taukopaikaksi veden äärellä. Sataman uudistukset tuovat myös runsaasti uusia vierasvenepaikkoja kaupungin keskustaan.

Viimeksi muokannut: Parviainen Hanna