Ilmakuva Valkeakosken keskustasta.

Kerros- ja rivitalotontit

Valkeakoskella panostetaan kerros- ja rivitalorakentamiseen kaavoittamalla jatkuvasti uusia alueita keskustan tuntumaan.

Kerrostalorakentamista varten kaavoitettuja alueita löytyy tällä hetkellä lähellä ydinkeskustaa sijaitsevalta Tietolan alueella, Niementien ja Honkiniementien varressa. Alueella on vapaana vielä kaksi kerrostalotonttia. Valkeakosken Asuntojen kohteen rakentaminen Honkiniementielle on alkanut keväällä 2023.

Pienimuotoisempaa yhtiömuotoista rakentamista varten vapaita tontteja on tarjolla rauhallisilla Kemmolan sekä Yli-Nissin alueilla.

Tulossa olevia alueita

Upeissa rantamaisemissa kivenheiton päässä keskustasta odottaa rakentumista Apianlahden kaavan alue Pälkäneentien varressa. Kaavan odotetaan tulevan vireille 2024. Lisäksi eteläisen keskustan asemakaavamuutoksella tutkitaan seurakuntatalon tontin muuttamista asuin-, liike-, toimisto- ja palvelurakennusten korttelialueeksi.

Hinnoittelu

Alueiden hinnoittelu tapahtuu kaupunginhallituksen vahvistaman hinnoittelupäätöksen mukaisesti. Lisätietoa hinnoittelusta, vapaista tonteista ja suunnitteilla olevista alueista antaa maankäyttöpalvelut.

Vapaat yhtiömuotoiset tontit kartalla

Karttatasot valikosta voi valita haluamansa karttapohjan, esim. ajantasa-asemakaavan tai ortokuvan . Karttaa voi siirtää “raahamalla” tai panorointinuolia käyttäen. Mittakaavatasoa voi vaihtaa hiiren rullalla tai painelemalla + ja – merkkejä. Klikkaamalla tonttia saat kohteen tiedot näkyviin.

Viimeksi muokannut: Ruuttunen Tuija