piirretty kuva, jossa nainen seisoo selin kameraan päin.

Teatterit

Valkeakosken kaupunginteatteri ja Apianniemen kesäteatteri ovat nostaneet Valkeakosken yhdeksi teatterimatkojen kestosuosikiksi. Tervetuloa teatterin taikapiiriin!

Valkeakosken kaupunginteatteri – pieni, suuri paikallisteatteri

Maan pienin, mutta erinomaisen vireä Valkeakosken kaupunginteatteri on suurten tunteiden näyttämö. Se uskoo ja panostaa paikalliseen näyttämötaiteeseen omien ja vierailevien esiintyjien voimin.

Teatteriravintolassa nautitaan kevään ja syksyn aikana Cafe Teatro -illoista, joiden ohjelmisto vaihtelee musiikkiesityksistä pienoisnäytelmiin ja monologeihin.

Ammattiohjaajat sekä harrastajat tuottavat vuosittain suosittuja, omaleimaisia ensi-iltoja ja esityksiä. Jos teatteriharrastus kiinnostaa sinua, tule mukaan näyttämölle, teatterin tarpeiston tai valo- ja äänitekniikan pariin.

Valkeakosken kaupunginteatteri

Tervetuloa Suomen kauneimpaan kesäteatteriin!

Valkeakosken Apianniemessä sijaitsevan 850-paikkaisen katetun ammattikesäteatterin kehutut musiikkinäytelmät ja tunnelmallinen järvimaisema ovat nostaneet Valkeakosken yhdeksi teatterimatkojen kestosuosikiksi. Vuosien varrella esitykset ovat tuoneet lavalle Suomen estraditaiteen kirkkaimpia tähtiä ja antaneet unohtumattomia teatterikokemuksia jo noin 200 000 katsojalle. Mukavuuteenkin on panostettu, istuinpenkit ovat saaneet selkänojat.

Suomen kesäteatteri: Apianniemen kesäteatteri
Aira- musikaalin esitykset ovat 14.6.-14.8.2022 välisenä aikana.

Apianniemen kesäteatterin muu ohjelma, kesä 2022

 • ma 4.7. klo 18 yhteislaulut Pasi Revon vetämänä
 • pe 8.7. klo 19 Ismo Leikola – Ei mitään vakavaa
 • ma 11.7. klo 18 yhteislaulut Pasi Revon vetämänä
 • ma 18.7. klo 18 yhteislaulut Pasi Revon vetämänä
 • ma 25.7. klo 18 yhteislaulut Pasi Revon vetämänä
 • la 30.7. klo 11-16 TMT, puhujatilaisuus
 • to 18.8. klo 20  Suuri elokuvamusiikin konsertti. Valkeakosken kaupunginteatterin näyttelijäyhdistys. Vapaa pääsy
 • la 20.8. klo 17 Nyt svengaillaan! Viialan teatteri
 • to 25.8. klo 19 Diandra
 • la 3.9. Lystilauantai Seikkailupuistossa. Vapaa pääsy
 • su 4.9. Onnirock. Vapaa pääsy.

Pienoisnäytelmiä Kauppilanmäen työväentalossa

Teatteri-illat tarjoavat laadukkaita kantaesityksiä kotimaisista puhenäytelmistä. Saman illan aikana nähdään kaksi erilaista, hyväntuulista ja ennennäkemätöntä pienoisnäytelmää. Näyttämönä toimii kesäisin Kauppilanmäen museoalueen tunnelmallinen työväentalo.

Teatteri-illat

Ritvalalaiset kollektiivi

Kiertueteatterina toimiva Ritvalalaiset kollektiivi on paikallinen teatteriammattilaisten ryhmittymä, joka vie teatteria kulttuuritiloihin sekä heille, jotka eivät pääsisi muuten paikalle. Esitykset ovat hurmanneet vahvoilla tarinoillaan ja omaleimaisella otteellaan ympäri Suomea hoivakodeista teattereihin ja tanssilavoille. Kollektiivilta löytyy vankkaa osaamista myös yhteistyöpeleistä sekä esiintymis- ja hyvinvointikoulutuksista.

Ritvalalaiset kollektiivi   

Viimeksi muokannut: Suokas Marjut