Tietosuoja ja evästeet

Palveluiden käyttäjien yksityisyydensuojan ja oikeusturvan takia on tärkeää, että henkilötietoja käsitellään asianmukaisesti ja lainmukaisesti.

Henkilötietojen käsittelyä ohjaa EU:n yleinen tietosuoja-asetus (EU) 2016/679. Asetusta täydentää oma kansallinen lainsäädäntö muun muassa julkisuuslaki ja voimaanastuessaan tietosuojalaki. Lisäksi viranomaisen henkilötietojen käsittelyä ohjataan lukuisilla erityislaeilla. Lainsäädäntöä täydentävät organisaation omat sisäiset ohjeet.

Henkilötietojen käsittely Valkeakosken kaupungissa

Valkeakosken kaupungin tuottamissa palveluissa henkilötietoja kerätään ja käsitellään lainmukaisesti ja läpinäkyvästi. Henkilötietoja kerätään vain tiettyä laillista tarkoitusta varten. Henkilötietoja ei käsitellä, käytetä tai yhdistetä myöhemmin muuhun tarkoitukseen, kuin mihin ne on alunperin kerätty.

Rekisteröidyllä (=henkilö, jonka tietoja käsitellään) on erilaisia lakisääteisiä oikeuksia omiin tietoihinsa muun muassa tarkastus- ja tiedoksisaantioikeus. Oikeudet riippuvat henkilötietojen käsittelyperusteista.  Rekisteritietojaan voi pyytää tarkistettavaksi, oikaistavaksi, täydennettäväksi tai poistettavaksi sähköisillä lomakkeilla.

Evästeiden käyttö

Valkeakosken kaupungin verkkopalvelussa käytetään evästeitä, jotta voisimme parantaa sivujemme palveluja. Käyttäjää ei voida tunnistaa pelkkien evästeiden tai muiden tekniikoiden avulla, ellei käyttäjä itse anna tietojaan esim. lomakkeella.

Mikäli vierailet sivustollamme ja selaimesi on asetettu vastaanottamaan evästeitä, pidämme tätä osoituksena siitä, että hyväksyt evästeidemme käytön.

Useimmat selainohjelmat mahdollistavat eväste-toiminnon poiskytkemisen. Lisää tietoa tästä löydät käyttämäsi selaimen asetuksista. On hyvä kuitenkin ottaa huomioon se, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin verkkosivujemme palvelujen asianmukaiselle toimimiselle.

Emme suosittele Internet Explorer -selaimen käyttöä, sillä kaikki toiminnot eivät sillä sivuillamme toimi.

Lisätietoja

Lisätietoja tietosuojasta ja henkilötietojen käsittelystä saa tietosuojavaltuutetun verkkosivuilta ja  tietosuojavastaavilta.

Tietosuojavastaavat:

  • Hanna-Kaisa Sinervo, Valkeakosken kaupungin tietosuojavastaava
  • Susanna Pulkkinen, Sosiaali- ja terveyskeskuksen tietosuojavastaava

Viimeksi muokannut: Ruuttunen Tuija