Saalaatteja kouluruokailun tarjoilukärryssä.

Ruokailu päiväkodeissa ja kouluissa

Monipuolisilla ja ravitsevilla aterioilla tuetaan lasten ja nuorten terveyttä, kasvua ja oppimiskykyä. Ruokailuhetkissä makumieltymyksiä ja -tottumuksia laajennetaan ja opetellaan hyviä ruokailutapoja sekä ruoan arvostusta.

Ruokapalvelu vastaa kaupungin koulujen ja päiväkotien aterioiden valmistuksesta, kuljetuksesta ja tarjoilusta. Ateriat valmistetaan Valtion ravitsemusneuvottelukunnan ruokailusuosituksia noudattaen.

Ruokalista pohjautuu ajanmukaiseen suomalaiseen arkiruokakulttuuriin. Ruokalista suunnitellaan terveellisyys, taloudellisuus ja kestäväkehitys huomioiden. Ruokalistan kierto on seitsemän viikkoa ja tarjolla on vuorotellen keittoja, kastikkeita, vuokaruokia ja kappaleruokia. Kasviksia pyritään tarjoamaan mahdollisimman runsaasti eri muodoissa. Ruokalistalla otetaan huomioon vaihdellen erilaiset juhlapäivät, tapahtumat ja teemat.

Ruokalistasta löydät kuluvan viikon ja seuraavan viikon päiväkotien ja perusopetuksen koulujen ateriatarjonnan. Kiinnostaako sinua ruokien ravintosisältö tai raaka-aineet? Nekin tiedot saat ruokalistasta.

eRuokalista

Viimeksi muokannut: Sadeharju Annika