Asuminen ja ympäristö

Valkeakoskella asutaan mukavasti ja väljästi tai tiiviisti ja tehokkaasti - ihan niin kuin haluat. Kasvava kaupunki tarjoaa monipuolisia asumisen mahdollisuuksia. Luonto ja vesi ovat aina lähellä.

  • Puistot ja virkistysalueet

    Apian Seikkailupuisto, liikennepuisto, lasten leikkipuistot ja lukuisat viher- ja virkistysalueet eri puolilla kaupunkia kutsuvat aktiiviseen virkistäymiseen.

  • Osallistu pyöräilykyselyyn

    Liikutko pyörällä? Oletko tyytyväinen pyöräteiden kuntoon? Nyt voit kertoa omat kehitysideasi pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi.

  • Osallistu kotikuntasi ilmastotyön kehittämiseen vastaamalla kyselyyn

    Haluamme kuntalaisten näkökulman vauhdittamaan paikallista ilmastotyötä. Oletko tehnyt arjessasi valintoja pienentääksesi hiilijalanjälkeäsi? Kuinka tärkeitä ilmastonmuutoksen hillinnän toimenpiteet ovat sinun mielestäsi?

Valkeakosken kaupunkikuvaa hallitsevat laajat vesistöt ja viehättävät ulkoilureitit.

Asumiseen on tarjolla on niin omakotitaloja ja rivitaloja viehättävillä asuinalueilla kuin kerrostaloasumista keskustassa. Pientalotontteja kaavoitetaan eri puolille kaupunkia, runsaimmin kaupungin pohjoispuolelle Tampereen suuntaan.  Tontit ovat reilun kokoisia – keskimääräinen tonttikoko on  noin 1200 neliömetriä.