Asuminen ja ympäristö

Valkeakoskella asutaan mukavasti ja väljästi tai tiiviisti ja tehokkaasti - ihan niin kuin haluat. Kasvava kaupunki tarjoaa monipuolisia asumisen mahdollisuuksia. Luonto ja vesi ovat aina lähellä.

 • Valkeakoski kehittyy

  Valkeakoskea kehitetään aktiivisesti sujuvan arjen, viihtyisän asumisen ja kilpailukykyisen elinkeinoelämän varmistamiseksi.

 • Linja-autoliikenne

  Nysse-bussit liikennöivät Valkeakosken sisäistä liikennettä sekä Valkeakosken ja Tampereen, Valkeakosken ja Lempäälän sekä Valkeakosken ja Kangasalan välistä liikennettä.

 • Kävely- ja pyöräilyreitit

  Valkeakoskella on ulkoilureittejä moneen lähtöön, haluat sitten reippailla puistossa, metsässä tai rantoja pitkin.

 • Puistot ja virkistysalueet

  Apian seikkailupuisto, Walklandia, liikennepuisto, lasten leikkipuistot ja lukuisat viher- ja virkistysalueet eri puolilla kaupunkia kutsuvat aktiiviseen virkistäymiseen.

 • Luontopolut

  Valkeakosken kaupungin alueella on viisi luontopolkua, jotka sijaitsevat varsin erilaisissa luontokohteissa.

 • Vesihuolto

  Vesihuoltoon sisältyy vedenhankinta, talousveden käsittely ja jakelu sekä jätevesien käsittely eli viemäröinti ja puhdistus.

Valkeakosken kaupunkikuvaa hallitsevat laajat vesistöt ja viehättävät ulkoilureitit.

Asumiseen on tarjolla on niin omakotitaloja ja rivitaloja viehättävillä asuinalueilla kuin kerrostaloasumista keskustassa. Pientalotontteja kaavoitetaan eri puolille kaupunkia, runsaimmin kaupungin pohjoispuolelle Tampereen suuntaan.  Tontit ovat reilun kokoisia – keskimääräinen tonttikoko on  noin 1200 neliömetriä.