Uusia palveluita vesilläliikkujille

Melojat rantautumassa.

Kesä tuo tullessaan paljon mukavia uudistuksia veneilijöille ja muille vesilläliikkujille.

Veneilijät saavat tänä kesänä runsaasti lisää vierasvenepaikkoja ja lisäksi melojat pääsevät rantautumaan helpommin kaupunkiin sekä Visavuoren museoon. Uudistuvasta Kirkonrannan satama-alueesta tulee kaikkien käyttöön viihtyisä taukopaikka veden äärellä.

Kirkonrannan satama uudistuu

Valkeakosken Kirkonrannan satamaan rakentuu täksi kesäksi uusi vierasvenelaituri. Laituri on käytettävissä kesäkuun puolesta välistä alkaen.

Uuteen laituriin tulevat venepaikat ovat aisapaikkoja, joista rannanpuoleiset paikat on tarkoitettu pienemmille veneille ja järven puoleiset suuremmille. Laituri tuo satamaan uusia vierasvenepaikkoja reilusti lisää ja kaiken kaikkiaan Kirkonrannan satamassa on uuden laiturin valmistuttua vierasvenepaikkoja noin kolmekymmentä.

Satama-alueelle rakennetaan lisäksi ulkovalaistus sekä suuri viihtyisä terassialue, josta löytyy huvimaja ja pöytäryhmiä. Samalla sataman septilaite uusitaan ja satamasta löytyy entuudestaan myös tankkausasema sekä vesipiste. Suihku- ja saunamahdollisuuksia veneilijöille tarjoaa mm. Hotelli Waltikka ja Apianlahden leirintäalue.

Tervetuloa viihtymään veden äärelle ja juhlimaan Kirkonrannan sataman avajaisia Vesistöviikolla la 15.6. klo 12!

Uusia rantautumispaikkoja muille vesilläliikkujille

Tämän kesän uudistuksissa on huomioitu myös muut vesilläliikkujat. Melojille on rakennettu uudet rantautumispaikat Kirkonrannan satamaan, Apian uimarannan läheisyyteen sekä Visavuoren museon venelaituriin.

Vesilläliikkujat pystyvät käyttämään rantautumiseen myös Apian kanavan lähellä olevaa uudistettua laituria ja laiturin vieressä olevaa sora-aluetta. Tämä Apian virran laituri palvelee hyvin esim. purjeveneitä, jotka voivat ankkuroida laiturin eteen. Laiturin edessä on reilusti syväystä (n. 3 m). Melojat pääsevät parhaiten rantautumaan laiturin vieressä olevalle hiekka-alueelle.

Koe kaupunki vesillä

Mikäli et vielä ole veneilijä, mutta olet kiinnostunut veneilystä, niin tänä kesänä on myös ainutlaatuinen tilaisuus koeajaa Valkeakoskella uudella infuusiotekniikalla valmistettua Fenix Marinin Silver Puma -venettä.

Koeajoja on mahdollista tehdä ajanvarauksella 31.7.2024 saakka. Voit varata koeajon veneeseen ottamalla hyvissä ajoin yhteyttä Fenix Marinin Mika Kokkoon. Veneeseen mahtuu maksimissaan 5 hengen porukka.

Veneen voit bongata vesillä kesän aikana myös tapahtumien aikaan ja Vesistöviikolla la 15.6. venettä voi koeajaa ilman ajanvarausta non-stop-periaatteella. Tunnistat veneen Made in Valkeakoski -teippauksista.

Lähde Valkeakosken vesille testaamaan uusia rantautumispaikkoja sekä viihtymään uudelle satama-alueelle! Kurkista myös kaupungin runsaasta tapahtumatarjonnasta, mitä kaikkea tapahtumaa vierailusi aikana on tarjolla.

Huom. Valkeakosken kanava aukeaa tänä keväänä normaalia myöhemmin Isonsillan remontin takia. Valkeakosken kanava avautuu liikenteelle ma 27.5. klo 9.