Kirkonrannan satama uudistuu kesäksi

Kaivuri ja rakennustyömaata Kirkonrannan palvelusatamassa.

Tulevana kesänä Vesistöviikon yhteydessä vietetään uudistuneen sataman avajaisia. Satamaan saadaan paljon uusia toiminnallisuuksia uuden laiturin lisäksi.

Kirkonrannassa liikkuvat ovatkin jo varmasti huomanneet käynnistyneet työt. Huhtikuun alussa alettiin rakentamaan tukimuuria uudelle vierasvenelaiturille. Uusi laituri on leveydeltään kolme metriä ja noin 70 metriä pitkä raskasbetoniponttonilaituri. Se tuo Valkeakoskelle uusia vierasvenepaikkoja noin 20. Laituriin tulevat venepaikat ovat aisapaikkoja, joista rannanpuoleiset paikat on tarkoitettu pienemmille veneille ja järven puoleiset suuremmille.

Kulkeminen laiturille tapahtuu pääsääntöisesti huoltorakennuksen vierestä, mutta laiturilta tulee myös kaarisilta hotelli Waltikan puoleiselle rannalle. Uusi laituri sijoittuu samansuuntaisesti kuin nykyinenkin laituri, joka jää entiselle paikalleen. Uuden laiturin toimittaa Suomen Laituritukku Oy. Laituri avataan käyttöön vesistöviikon yhteydessä kesäkuun alkupuolella.

Kirkonrannan ilme uudistuu myös monin muin tavoin. Uuden laiturin tukimuurin yhteyteen rakennetaan terassialue, joka aidataan perinteisin köysikaitein. Alueelle tulee myös ulkovalaistus, pöytäryhmiä, istutuksia ja huvimaja. Vihertyöt pyritään saamaan mahdollisimman pitkälle Vesistöviikon avajaisiin mennessä.

Näiden lisäksi rannassa oleva septi-imutyhjennyslaite uusitaan. Uudessa laitteessa on erikseen septin ja pilssiveden tyhjennysmahdollisuudet. Samassa yhteydessä Kirkonrannan jätevedenpumppaamo saneerataan.

Lue lisää: