Vesistöviikko Valkeakoskella 10.-16.6.2024

Lapset istuvat veneen kannella ja kuvassa teksti Vesistöviikko-tapahtuma Valkeakoskella 10.-16.6.2024.

Vesistöviikko tarjoaa upeita elämyksiä veden äärellä. Katso tärpit viikon ohjelmasta ja lähde nauttimaan tapahtumista sekä tutustumaan vesien Valkeakoskeen!

Valkeakosken sijainti keskeisellä paikalla Mallasveden ja Vanajaveden yhtymäkohdassa tarjoaa hienot puitteet tänä kesänä toista kertaa järjestettävälle Vesistöviikko-tapahtumalle. Vesistö kulkee kaupungin lävitse, kaikki keskustan monipuoliset palvelut ovat lähellä ja kaupungista löydät lukuisat harrastusmahdollisuudet.

Monipuolista ohjelmaa on tarjolla pitkin Vesistöviikkoa ympäri kaupunkia. Viikon aikana pääset tutustumaan niin vesillä urheiluun ja harrastamiseen, kuin Valkeakosken historiaan ja vesistönsuojeluun. Voit lähteä risteilylle Mallasvedelle, tehdä venetarvikelöytöjä ja tutustua erilaisiin veneisiin. Tarjolla on myös live-musiikkia, sirkustaidetta, kesäteatteria, kilpailuja, mukaansa tempaavaa urheilua sekä paljon muuta.

Tartu myös Vesistöviikon herkullisiin tarjouksiin. Useat paikalliset kahvilat ja ravintolat tarjoavat kahvilatuotteita ja ruoka-annoksia erikoishintaan. Saat lisäksi vuokrattua harrastusvälineitä Vesistöviikolla edullisesti.

Katso kooste runsaasta ohjelmatarjonnasta sekä tarjouksista ja lähde nauttimaan tapahtumaviikosta koko perheen voimin!

Luentoja, tarinoita ja kehonhuoltoa veden äärellä

Vesistöviikolla voit kuulla mielenkiintoisia luentoja ja tarinoita sekä antaa mielen levätä Mallasveden maisemissa:

 • Polkaise Vesistöviikko käyntiin rauhallisella kehoa huoltavalla treenillä veden äärellä Apianniemen uimarannalla ja anna mielen levätä Mallasveden rauhoittavissa maisemissa.
 • Lähde keskiviikkona kerryttämään tietoasi kirjastolle ja kuulemaan mielenkiintoista luentoa vesistönsuojeluun liittyen.
 • Suuntaa torstaina puolestaan Vanajaveden rannalle Visavuoren museoon Ruusuiseen tarinatuokioon ja katsomaan Emil Wikströmin ateljeen ruusuisia yksityiskohtia.

Koukuttavia kilpailuja ja hauskaa puuhaa koko perheelle

 • Kokeile kalaonneasi Valkeakosken kalaveikkojen mato-onkikilpailuissa! Aikuiset ja lapset pääsevät kisaamaan omissa sarjoissaan tiistai-iltana Kirkonrannan alueella.
 • Sukella vesien historiaan ja osallistu lasten kanssa Myllysaaren museolla Vesien Vana –museosuunnistukseen. Luvassa yllätyspalkinto kaikille osallistujille. Suunnistamaan pääset koko Vesistöviikon ajan Myllysaaren museon aukioloaikoina.
 • Koe yhdessä perheen kanssa teatterin iloa, kun Ritvalalaiset kollektiivin Prinsessa Pikkiriikki-lastenteatteriesitykset nähdään Voipaalan taidekeskuksen tunnelmallisessa Aitta-rakennuksessa keskiviikkona.
 • Lähde oppimaan vesistöjen vieraslajeista Vanajavesikeskuksen toiminnallisiin vesiaiheisiin pisteisiin kirjasto Valoon perjantaina iltapäivällä.

Hemmottelua teatterin ja musiikin ystäville

Vesistöviikon aikana voit kokea kulttuurin huumaa, kun luvassa on runsas tarjonta musiikki- ja teatteriesityksiä kauniiden järvimaisemien ympäröimänä.

 • Suomen kesäteatterin Juice-musikaali saa ensi-iltansa Apianniemen lavalla torstaina ja vie sinut hurmaavalle melodiselle matkalle muistoihin ja ihmisyyteen. Juice-musikaali paljastaa ennenkuulumatonta mystiikkaa legendan taiteen takaa! Tarkista päiväkohtaisesta ohjelmasta kaikki kesäteatterinäytökset Vesistöviikolla.
 • Teatteri-illat 2024 -esitys tarjoaa kesän parhaimman naurulihasjumpan Kauppilanmäen museoalueella. Teatteri-illat esityksissä nähdään kaksi erilaista, hyväntuulista ja ennennäkemätöntä pienoisnäytelmää. Tarjolla on useita esityspäiviä Vesistöviikolla.
 • Näe perjantaina humoristinen sekä mukaansatempaava Säilättäret-ryhmän esitys tanssilavalla järven rannalla! Läpi kesäillan valssin -esitys yhdistää musiikkiteatteria ja tyylikästä sirkustaidetta. Esitykseen on vapaa pääsy. Kirjaslammen tanssilavan kahvila palvelee asiakkaita esitysiltana.
 • Nauti tunnelmasta ja live-musiikista Hotelli Waltikan sekä Apianlahden leirintäalueen kesäterasseilla viikonlopun valoisina kesäiltoina. Ilmaista live-musiikkia Vesistöviikolla tarjoilee myös Pub Juoma.
 • Lähde lauantaina pitämään hauskaa ja nauttimaan leppoisasta Rock´n roll Party –tapahtumasta Melankärjen ravintolaan ja kesäterassille. Illan aikana lavan valtaa useampi live-esiintyjä ja tarjolla on herkullinen kattaus rokkia ja rautalankaa.
 • Viihdy myös Vesistöviikon päätöspäivänä hyvän musiikin ja nuoren energian parissa! Lepänkorvan puiston amfiteatterilla nimittäin raikaa livemusiikki, kun Aaro Joki & Arpajaiset -yhtye esiintyy sunnuntaina päivällä.

Elämyksiä vesillä ja veden äärellä

Vesistöviikko huipentuu elämyksien viikonloppuun tarjoten tuhdisti aktiviteettejä ja muuta tekemistä veden äärellä. Luvassa on mm. näytöksiä vesillä, venetarvikkeiden peräkonttikirppis, avoimia veneitä, koeajoa, sisävesiristeilyjä, lajikokeiluja ja paljon muuta.

Waltikka Open 2024 –frisbeegolfkilpailut

Viikonlopun starttaa käyntiin Waltikka Open 2024 –frisbeegolfkilpailut. Kilpailijoita varten keskustaan rakentuu 18-väyläinen pop-up-frisbeegolfrata, joka kiertää mm. Riippusiltojen lenkin maisemissa ja Tehtaan kentän läheisyydessä. Kierroksen mielenkiintoisin väylä löytyy Putaansillan kupeesta, jossa voit seurata, miten kiekko lentää Mallasveden yli vastarannalle.

Kirkonrannan sataman avajaiset

Uudistuva Kirkonrannan satama tarjoaa tänä kesänä entistä paremmat palvelut vesilläliikkujille ja tuo myös kaivattuja vierasvenepaikkoja keskustaan lisää. Lähde lauantaina juhlimaan koko perheen voimin uudistuneen sataman avajaisia!

 • Avajaisissa kuullaan kaupunginjohtajan tervehdys ja live-musiikkia sekä nähdään vauhdikkaat vesihiihto- ja suihkulautailunäytökset.

Avoimia veneitä ja aluksia, venetarvikkeiden poistomyyntitapahtuma ja veneen koeajopäivä

 • Sataman avajaisten jälkeen uudella laiturilla pääset tutustumaan avoimiin veneisiin. Kirkonrannassa on nähtävillä Valkeakosken Navigaatioseuran, Järvipelastajien sekä Maa- ja vesistörakennus Kuokka ja Koslan aluksia. Lepänkorvan puiston rannassa komeilee historiallinen S/S Wellamo –höyryalus.
 • Kirkonrannan vierasvenelaiturissa pääset myös koeajamaan uutta upeaa Valkeakoskella valmistettua Fenix Marinin Silver Puma -venettä.  Laiturissa on esittelyssä myös Silver Seahawk cabin -vene.
 • Kirkonrannan parkkipaikalla voit tehdä edullisia löytöjä ainutlaatuisessa Venetarvikkeiden poistomyynti -tapahtumassa. Tapahtumassa myydään paikallisen venetehtaan ylijäämävarastoa pois.

Risteilyjä Mallasveden laineilla

Lähde Vesistöviikon risteilyille Mallasveden laineille! Voit hypätä Pirkka Linesin M/S Helena –aluksen kyytiin lauantaina ja sunnuntaina Lepänkorvan puistosta:

 • Risteilyn kesto on n. 1 h, ja sen aikana kierretään Mallasvedellä mm. Valmarinniemen ja Taavetinsaaren kauniissa maisemissa.
 • Mukana lauantain risteilyillä on kotiseutuasiantuntija Heikki Heino kertomassa Valkeakosken historiasta ja vesistöistä.
 • Risteilyjen hinnat: aikuiset 10 €, lapset 5 €, alle 6-vuotiaat ilmaiseksi.

Lajikokeiluja Walklandiassa ja Apianniemen uimarannalla

Hanki uusia elämyksiä vesillä ja pomppuisilla teillä! Vesistöviikko tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua samalla kertaa useisiin eri lajeihin ilman omia harrastusvälineitä. Ilmaisia lajikokeiluja järjestetään sekä hauskanpitopuistossa Walklandiassa, että Apianniemen uimarannalla.

 • Piipahda Walklandiassa kokeilemaan, miten skootti kulkee Suomen suurimmalla pumptrackilla tai skeitti rullaa parkissa. Kokeile miten hyppy kulkee kepparilla esteiden yli Kepparimaalla.
 • Apianniemen uimarannalla järjestettävässä vesiurheilulajien lajikokeilutapahtumassa pääset puolestaan ohjatusti kokeilemaan tai katsomaan olympialuokan soutua, retkimelontaa, purjehdusta sekä kirkkovenesoutua. Tapahtumassa voit tutustua myös järvisukellukseen.

Kaikissa vesillä tapahtuvissa kokeiluissa osallistujan tulee olla uimataitoinen. Lajikokeilut ovat kaikki maksuttomia ja tapahtumiin osallistuminen omalla vastuulla. Ota iloista mieltä mukaan ja lähde rohkeasti tutustumaan eri lajeihin!

Vesistöviikon vauhdikkaat ja herkulliset tarjoukset

Haluaisitko kokea aktiviteetteja vesillä tai pyöräillä uusiin paikkoihin itselle parhaiten sopivalla hetkellä? Vesistöviikolla saat vuokrattua välineitä alennettuun hintaan koko viikon ajan.

Monet kahvilat ja ravintolat ottavat myös osaa Vesistöviikkoon tarjoamalla herkullisia tarjouksia. Katso lisätietoja tarjouksista uutisen lopusta.

Elämyksiä hyvän ruoan äärellä

Nauti Vesistöviikon herkullisista elämyksistä ravintoloissa, terasseilla ja pop-up-kojuissa:

 • Hotelli Waltikassa pääset nauttimaan tuoreesta runsaasta kalapöydästä keskiviikosta perjantaihin.
 • Waltikan terassilla syöt lauantaina Katajan Lihan mehevää porsasta vartaasta lisukkeineen. Duo Tervaniemi takaa illan terassitunnelman.
 • Melankärjen ravintolassa ja kesäterassilla voit istua juurevan Rockia ja rautalankaa -kattauksen äärelle ja kuunnella samalla live-musiikkia.
 • Katukuvasta voit puolestaan bongata Julius’s Pizzan kultaisen liikkuvan pizzavaunun ja herkutella napolilaisia pitsoja Lepänkorvan puistossa.
 • Piipahda Vesistöviikolla myös kahville! Kahvihampaan kolottaessa ja pikkunälän iskiessä löydät pop-up-kahvilakojuja Lepänkorvan puistosta, Walklandiasta ja Apianrannan uimarannalta sekä makkaranmyyntipisteen Kirkonrannan satamasta. Tarkista kojujen aukioloajat Vesistöviikon päiväkohtaisesta ohjelmasta uutisen lopusta.

Katso koko ohjelma kellonaikoineen uutisen lopusta. Tarkemmat tiedot Vesistöviikon tapahtumista löydät Valkeakosken kaupungin tapahtumakalenterista.

Vesistöviikon runsas ohjelmakokonaisuus koostuu paikallisten seurojen, yritysten sekä kaupungin eri toimijoiden järjestämistä tapahtumista.

Vesistöviikolla tapahtumia järjestävät mm. Valkeakosken kalaveikot, Valkeakosken Navigaatioseura, Valkeakosken Purjehtijat, Valkeakosken Vesiveikot, Valkeakosken Vesihiihtäjät, Valkeakosken Voimistelijat, Walklandia, Pirkka Lines, Piellokas, Fenix Marin, Apianlahden leirintäalue, Hotelli Waltikka, Melankärjen tilausravintola/kesäterassi, Työväen Musiikkitapahtuma, Myllysaaren museo, Visavuoren museo, Voipaalan taidekeskus, Valkeakosken kaupunginkirjasto Valo sekä Valkeakosken kaupungin kulttuuripalvelut, elinkeinopalvelut ja ympäristösuojelu.

Kaksi lasta istuvat purjeveneessä ja Yhdessä vesille -kampanjan logo.

Valkeakosken Vesistöviikko-tapahtuma on liitetty myös osaksi Suomen Purjehdus ja veneily ry:n Yhdessä Vesille -kampanjaa.