Tapahtumat ja kesäpelit elävöittävät keskustaa

Ilmakuva Valkeakosken keskustasta, edustalla Lepänkorvan puisto, taustalla tehtaan piiput.

Valkeakosken kaupunki on käynnistänyt osallistavan budjetoinnin kyselytulosten pohjalta keskusta-alueen elävöittämiseen tähtääviä toimenpiteitä.

Vuonna 2023 kaupunki teetti kaksiosaisen asukaskyselyn osana osallistavaa budjetointia. Kyselytuloksissa kaupunkilaisille tärkeimmäksi teemaksi nousi Valkeakosken keskusta-alueen elävöittäminen. Vuoden 2024 alussa perustettiin työryhmä, jossa suunnitellaan keskustan elävöittämistä Teknisen keskuksen, Vapaa-aikapalvelujen (liikunta ja kulttuuri) ja Elinkeinopalvelujen yhteistyönä. Työryhmässä päätettiin keskittyä erityisesti Lepänkorvan puiston ja Kauppatorin käytön lisäämiseen matalan kynnyksen tapahtumien ja osallistavan toiminnan avulla.

Kesätapahtumia ja pelejä Lepänkorvan puistossa

Lepänkorvan puiston uudistetulla nurmialueella ja esiintymispaikaksi rakennetulla amfiteatterilla järjestetään kesän aikana monia tapahtumia, jotka ovat avoimia kaikelle kansalle ja joihin on vapaa pääsy. Tule mukaan viihtymään kaupungin keskeisimpään puistoon koko perheen voimin!

Lepänkorvan puiston nurmialuetta kannustetaan käyttämään kohtauspaikkana laajemminkin: Valkeakosken kaupunginkirjasto Valosta on lainattavissa kirjastokortilla erilaisia pihapelejä, joita voi pelata esimerkiksi Lepänkorvan puistossa. Kirjaston pelivalikoimasta löytyvät muun muassa klassikkopelit mölkky ja kroketti. Kesän aikana puistoon asennetaan julkiseen käyttöön tarkoitettu pingispöytä, jolla voi pelata joko omilla tai kirjastosta saatavilla lainavälineillä.

Torisoitot ja isot koneet elävöittävät Kauppatoria

Valkeakosken kaupungin kulttuuripalvelut järjestää kesätoreilla perjantaisin kesäkuun lopusta aina elokuun alkuun perinteisiä torisoittoja. Tänä kesänä torisoitoissa viihdyttävät vaihtuvat esiintyjät, joiden ohjelmistoon kuuluu niin perinteistä harmonikkamusiikkia, suomirockia kuin iskelmäklassikkoja. Esiintyjissä nähdään nousevia nuoria artisteja ja tunnettuja konkariviihdyttäjiä.

Elokuu käynnistetään jyrinällä koko perheen Isot koneet kauppatorilla -tapahtumassa, kun kaupungin Tekninen keskus tuo raskasta kalustoaan eli isoja työkoneita nähtäville torstaina 1.8.

Valoviikko palaa syksyllä

Keskustan elävöittäminen jatkuu myös kesän jälkeen tuomalla syksyn pimeneviin iltoihin valonpilkahduksia ja taide-elämyksiä. Valoviikkoa vietetään 21.-27.10., jolloin kaupungin keskustaa ja kiinteistöjä valaistaan erilaisin keinoin. Viikko huipentuu Valkeakoski-päivään, jota vietetään vuosittain 27.10. Vuonna 2024 samaan aikaan Valkeakosken Valoviikon kanssa käynnistyy Operaatio Pirkanmaan päätösprojekti Ruudun takaa, jossa taide-elämyksiä tuodaan kaupunkikeskustan tyhjien kiinteistöjen ikkunaruutuihin yleisölle katsottavaksi ja koettavaksi. Valoviikon ja Ruudun takaa -projektin ohjelmisto julkaistaan syksyllä.

Linkit: