Maksuton koulukerhotoiminta jatkuu syksyllä

Harrastamisen Suomen malli valtakunnallinen logo

Aluehallintoviraston myöntämän rahoituksen turvin Harrastava Valkeakoski -koulukerhotoiminta jatkuu ensi lukuvuonna kouluissa.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet valtionavustusta harrastamisen Suomen mallin toteuttamiseen yhteensä 14 miljoonaa euroa 247 hakijalle. Avustusta haettiin kevään hakukierroksella yhteensä 21,5 miljoonaa euroa. Kilpailu rahoituksesta on siis tiukkaa ja valtakunnallisesti avustus pieneni edellisvuoteen verrattuna. Kanta-Hämeessä ja Pirkanmaalla avustusta sai 31 kuntaa yhteensä 1 342 379 euroa.

Valkeakosken kaupungin saama Harrastava Valkeakoski -avustus ensi lukuvuodelle on 50 000 euroa, mikä varmistaa koululaisillemme kerhotoimintaa lähes samassa laajuudessa kuin kuluvalla kaudella. Avustus kattaa kerhokuluista 70% ja sen edellytyksenä on kaupungin 30% omarahoitus kerhotoimintaan. Kaupunki siis tukee koululaisten kerhotoimintaa merkittävästi yhteisenä tavoitteena koululaisten hyvinvoinnin edistäminen. Lukuvuosittain toteutamme koulukerhorahoitusten turvin yhtensä noin 50 kerhoa ja osallistujia niissä on vuosittain yli 800.

Seuraavan lukuvuoden kerhosuunnittelu on lähtenyt käyntiin. Jatkamme toivottujen ja suosittujen kerhojen osalta tuttuun tapaan, mutta myös uusia kerhoja ja toimijoita mahtuu mukaan. Myös koululaisten omat toiveet ja ideat harrastuskerhoiksi ovat aina tervetulleita.

Lisätietoja

Lisätietoja kerhotoiminnasta saat kerhokoordinaattoreiltamme

  • Eija Päiväniemi (pohjoisen koulut)
    0403356277, eija.paivaniemi@edu.valkeakoski.fi
  • Anne Ahonen (etelän koulut)
    0403356311, anne.ahonen@edu.valkeakoski.fi

Harrastamisen Suomen mallin valtakunnalliset sivut:

Harrastamisen Suomen malli
Opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskyselyn tulokset