Valkeakosken vapaaehtoinen 2023 on Lasse Forsström

Valkeakoskella palkittiin viidettä kertaa Valkeakosken vapaaehtoinen. Palkinnon saa tänä vuonna Lasse Forsström.

Valinta suoritettiin kaksivaiheisena. Aluksi Valkeakosken vapaaehtoistoiminnan kehittämisryhmä Valikko sai avoimessa sähköisessä kyselyssä kaikkiaan 18 ehdotusta, joista oli haastavaa valita finalistit äänestykseen. Valkeakoskelaiset pääsivät siis toisella kierroksella itse äänestämään kolmesta ehdokkaasta ja ääniä annettiin yhteensä 547. Tämä kertoo siitä, että vapaaehtoistoimintaa arvostetaan. 

Valkeakosken vapaaehtoinen 2023 on Lasse Forsström. Tässä perusteluja valinnalle: “Tänä vuonna Valkeakosken kaupunki osallistui valtakunnalliseen Miljoona roskapussia -kampanjaan. Kampanjan jälkeenkin Lasse on jatkanut roskien keräämistä ja lähiympäristön siistimistä ollen esimerkkinä niin ikäihmisille kuin myös nuoremmille. Joku tuntee Lassen myös Lotilan lenkin yksityisenä hyväntekijänä, hän tarttuu niin haravaan kuin lumilapioon, jotta lenkkipolku pysyy kunnossa, omaehtoisen kuntoilun ja hyvän mielen nimissä. Vapaaehtoistoiminta myös urheiluseuroissa on Lasselle tuttua mm. paikallisen keilailuseuran ja FC Hakan tukirenkaassa.”

Kuvassa kaksi henkilöä, jotka pitelevät käsissään kukkia ja Vuoden vapaaehtoinen -palkintoa.
Kuvassa Lasse Forsström ja Elina El Sayed.

Lämpimät onnittelut Lasse ja finalistit Elina El Sayed ja Minna Pakkanen. Jatketaan yhteistä työtä tulevaisuudessakin, Miina Sillanpään sanoin: ” Pelkät sanat eivät riitä, tarvitaan myös tekoja.” 

Aiemmin palkitut

Valkeakosken vapaaehtoinen 2019: Raija Lehtonen Kyläpaikka ry
Valkeakosken vapaaehtoisteko: ”Somesta voimaa” hyväntekeväisyyskampanja, Olli Blomster ja Karolus Riethartti

Valkeakosken vapaaehtoinen 2020: Kirsti Laurila, Valkeakosken Hengitysyhdistys
Valkeakosken vapaaehtoisteko: Lotta ja Pappa

Valkeakosken vapaaehtoinen 2021: Pekka Taipalinen, SPR Valkeakosken osasto
Valkeakosken vapaaehtoisteko: Valkeakosken Voimistelijat ry.

Valkeakosken vapaaehtoinen 2022: Riina Takaniemi, ukrainalaisten avustaminen
Kunniamaininta vapaaehtoistoiminnasta: Seija Veijonen, Kyläpaikka ry, Pirkanmaan Muistiyhdistys ry, Punaisen Ristin Valkeakosken osasto
Valkeakosken vapaaehtoisteko: Walklandia ry.