Tapahtumien ja elämysten kaupunki

Työväen musiikkitapahtuman yleisö Valkeakoskella.

Käännämme juhlavuodesta katseet kohti tulevaa ja vuoden 2024 tapahtumatarjonta vakuuttaa monipuolisuudellaan.

Esittelemme Valkeakosken monipuolista matkailutarjontaa tammikuun loppupuolella Helsingin Matkamessuilla. Messut järjestetään 18.-21.1. Helsingin Messukeskuksessa. Mukana Visit Valkeakosken osastolla ovat Suomen kesäteatteri, Valkeakosken kaupunginteatteri, Voipaalan taidekeskus, Hotelli Waltikka, Pirkka Lines, Ilolan maatila sekä Työväen musiikkitapahtuma. Meidät löydät hallista 6, osastolta 6n19.

Lavoilla hurmaavat Tohvelisankarin rouva ja musikaali Juicesta

Samaan aikaan Valkeakosken kaupunginteatterin näyttämöllä käy kova kuhina, kun viimeisiä harjoituksia vedetään kohti kevätkauden ensi-iltaa 18.2., jolloin näyttämön valloittaa komediaklassikko Tohvelisankarin rouva. Vuonna 1924 näytelmää esitettiin kolme kertaa Suomen Kansallisteatterissa, jonka jälkeen se vedettiin kohun takia pois ohjelmistosta. Komediassa käsiteltiin naisen seksuaalisuutta, rahan ahneutta, juopottelua ja kuolemalla leikittelyä tavalla, joka oli aikaansa edellä. Ajankohtaiset teemat saavat nyt sata vuotta myöhemmin uudessa sovituksessa pääpari Juulian ja Aadolfin näyttämään syitä seurausten taustalla. Avioliitto ja parisuhteet ovat näyttäneet kautta aikojen todellisen luonteemme ihmisinä. Klassikkoa esitetään aina huhtikuulle saakka ja lippuja myydään vauhdikkaasti.

Kesän musiikki- ja teatteritarjonta on jälleen huippuluokkaa. Suosittu Suomen kesäteatterin musikaali kertoo Juicen, valtakunnan ajattelijan, rakastetun muusikon ja legendan tarinan. Musikaali saa ensi-iltansa 13.6. ja sitä esitetään elokuun alkuun saakka. Apian lavalla soivat myös yhteislaulujen sävelet ja muun muassa Ismo Alanko ja Jarkko Ahola konsertoivat lavalla. Työväen musiikkitapahtuma heinäkuun lopussa tuo jälleen eturivin artistit tehtaan piippujen alle. Musarit on julkistanut jo mojovan määrän ensi kesän esiintyjistä.

Urheilun ystäville on tiedossa juhlavuosi, sillä futisseura FC Haka täyttää 90 vuotta. Lisäksi 100-vuotisjuhlavuotena käynnistetty Vesistöviikko saa jatkoa tänäkin vuonna ja viikon aikana tutustutaan vesilläliikkujan harrastusmahdollisuuksiin ja myös vesiensuojelutyöhön. Vesistöviikko järjestetään 10.-16.6.

Juusonniityn Talonäyttely 24.7.-4.8.

Heinäkuun lopussa Talonäyttely esittelee uudelle Juusonniityn alueelle rakennettuja koteja. Talonäyttelyn kodit edustavat edullisen, ekologisen ja toiminnallisen asumisen ideaa. Lisäksi luvassa on asumiseen liittyviä asiantuntijapuheenvuoroja ja keskusteluja sekä vinkkejä energiatehokkaaseen asumiseen.

Uusi Valkeakoski-esite pian jaossa

Uusi Valkeakoski-esite ilmestyy tammikuun puolivälissä ja se tulee jakoon mm. Torikeskuksen ja Koskikaran auloihin, kirjastoon, kulttuurikeskus Luovaan, uimahalliin, Voipaalan taidekeskukseen sekä Ideaparkkiin Lempäälään. Esitteen kartta koki tällä kertaa uudistuksen ja se on helppo repäistä matkailijan mukaan.