Kiitokset onnistuneesta juhlavuodesta

Tanssivat vedet esitys Putaansillalta kuvattuna.

Valkeakosken kaupunki kiittää asukkaita, yhteisöjä ja yrityksiä onnistuneesta juhlavuodesta ja hyvästä yhteistyöstä.

Valkeakoski 100 -juhlavuosi lähestyy loppuaan. Juhlavuoden aikana olemme saaneet nauttia monipuolisista elämyksistä niin kulttuurin, liikunnan kuin yhteisöllisen toiminnan kautta.

Tanssivat vedet valaisi pimeää kautta keräten yli 10 000 katsojaa

Yksi juhlavuoden ohjelman kohokohdista oli Lepänkorvan puiston rannassa Putaansillan välittömässä läheisyydessä järjestetyt Tanssivat vedet -esitykset, jotka nähtiin isänpäivän viikonloppuna marraskuussa. Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Valkeakosken kaupunki ja Valkeakosken Energia.

Tanssivia vesiä kävi katsomassa kolmen päivän aikana jopa 12 000 ihmistä. Ympäristöystävällinen veden, valon ja musiikin tanssia yhdistävä esitys nähtiin Valkeakoskella ensimmäistä kertaa. Katsojilta saatiin paljon myönteistä palautetta esityksistä, ja tapahtumaviikonloppu koettiin erittäin onnistuneena.

Valkeakoski 100 -avustuksia myönnettiin kymmenille yhteisöille

Valkeakosken kaupunki myönsi 100-vuotisjuhlavuoden avustuksia yhdistyksille juhlavuoteen liittyvien tapahtumien tuotantoon. Avustuksia myönnettiin 20 toimijalle yhteensä lähes 30 000 euroa.

Juhlavuonna on koettu vahvaa yhteisöllisyyden tunnetta. Kaupunginjohtaja Minna Uschanoff kertoo olevansa kiitollinen yhteisöiden tekemästä työstä: “Suuri osa kaikesta vaivasta ja työstä on tehty talkootöinä. Harrastelijanäyttelijät, kuorolaiset, urheiluseuroissa toimijat, aivan kaikki vapaaehtoistyössä toimivat ovat tehneet tuhansia tunteja töitä, että kaikki nämä tapahtumat on saatu luotua.

Pidetyt teemaviikot nähdään jälleen ensi vuonna

Juhlavuonna käynnistettiin peräti kaksi teemaviikkoa, jotka tullaan näkemään ja kokemaan Valkeakoskella myös tulevina vuosina. Vesistöviikkoa vietettiin kesä-heinäkuun taitteessa, ja sateisesta säästä huolimatta sekä liikunnalliset melonta-, purjehdus-, ja soututapahtumat, risteilyt Mallasvedellä että Valkeakoski 100 -juhlakonsertit Apian näyttämöllä houkuttelivat satoja ihmisiä liikkeelle. Vesistöviikko palaa lajikokeiluineen ja muine aktiviteetteineen taas kesällä 2024.

Syksyn pimeimpään aikaan osuu vuosittainen kaupungin juhlapäivä, Valkeakoski-päivä, jonka ympärille juhlavuonna rakentui Valoviikon ohjelma. Valoviikolla nähtiin uudessa valossa tuttuja kohteita, joita valaistiin niin kaupungin toimesta kuin yhteisön voimin. Myös Valoviikko koetaan taas ensi vuonna. Se jatkaa monin tavoin vanhoja perinteitä, sillä monet muistavat vielä Valkeakoski-viikon juhlinnat menneiltä vuosilta.

Anna palautetta juhlavuodesta

Mistä ilahduit juhlavuoden aikana? Mitä toivoisit näkeväsi myös jatkossa Valkeakoskella? Mitä mieltä olit juhlavuoden viestinnästä?

Anna palautetta juhlavuodesta omin sanoin, sekä risut että ruusut ovat tervetulleita. Palautteet käsitellään 100-vuotisjuhlavuoden työryhmässä ja niitä hyödynnetään vapaa-aikapalvelujen ja elinkeinopalvelujen tapahtumatuotannossa ja kaupungin markkinoinnin kehittämisessä.

Palautelomake on avoinna 31.1.2024 asti.

Valkeakoski 100 -palautelomake