Valkeakosken työnantajat mukaan hyödyntämään monimuotoista työvoimaa

OTA-hankkeen logo.

Valkeakosken työnantajat ja työllisyyden parissa työskentelevät tahot kutsutaan mukaan yhteistyöhön kehittämään yhdessä alueen osaamista vieraskielisen, osatyökykyisen ja osatyöhaluisen eli monimuotoisen työvoiman työllistämiseksi.

Valkeakosken kaupunki on mukana maaliskuussa 2024 alkaneen OTA Etelä-Pirkanmaa — Osaava työnantajuus -hankkeen toteutuksessa. Kolmen vuoden ajan alueella on kolmen henkilön lisäresurssi valmiina kehittämään työnantajien osaamista monimuotoisen työvoimaan liittyen.

Pääkohderyhmä ovat Akaan, Pälkäneen, Urjalan ja Valkeakosken työnantajat. Muita yhteistyötahoja ovat kaikki alueen organisaatiot, joiden toimintaan liittyy monimuotoisen työvoiman työllistyminen alueelle, mm. kunnat, oppilaitokset ja muut koulutusorganisaatiot, 3. sektorin toimijat ja seurakunnat.

Kolmen hengen tiimiin kuuluvat hankepäällikkö Tuija Hyyrynen sekä työnantajakoutsit Anna-Maija Rantala ja Katariina Tcheuffa. Työtä tehdään kaikissa neljässä kunnassa toimiston sijaitessa keskeisellä paikalla Valkeakoskella.

OTA-hankkeen hankepäälllikkö Tuija Hyyrynen sekä työnantajakoutsit Anna-Maija Rantala ja Katariina Tcheuffa.
OTA-hankkeen työnantajakoutsit Anna-Maija Rantala vasemmalla ja Katariina Tcheuffa keskellä sekä hankepäällikkö Tuija Hyyrynen oikealla.

Työantajakoutsit kehittävät yhdessä työnantajien kanssa työnantajien osaamista monimuotoisen työvoiman työllistämisessä ja sitouttamisessa, esimerkiksi erilaisten kokeilujen ja koulutusten avulla. Työnantajakoutsit antavat tukea myös työnantajien rekrytointi- ja työnantajamielikuvavalmiuksien kehittämiseen. Työn tavoitteena on, että eteläinen Pirkanmaa pystyy jatkossa paremmin tukemaan monimuotoisen työvoiman asettumista alueen työnantajien palvelukseen.

Euroopan Unionin logo ja teksti "Euroopan unionin osarahoittama".Tuijaan, Anna-Maijaan ja Katariinaan voi tutustua, kun he kiertävät Valkeakoskea eri työnantajien luona. Kesälomien jälkeen suunnitteilla on myös järjestää monimuotoiseen työvoimaan liittyvä tapahtuma alueen työnantajille.

Hanketta toteuttaa UrAVa ry ajalla 1.3.2024–28.2.2027 ja rahoittava viranomainen on Keski-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Hankkeen toiminta rahoitetaan ESR+ -rahoituksen kautta.

Lisätietoja:

Tuija Hyyrynen
OTA-hankkeen hankepäällikkö
tuija.hyyrynen@tyotie.fi
puh. 044 491 6086