Simone Ghera: Dancer Inside

La 8.6.2024 – Su 1.9.2024
Simone Ghera valokuvanäyttely.

Voipaalan Kartanokahvilan Dancer Inside -valokuvanäyttely esittelee Simone Gheran kuvia.

Simone Ghera on italialainen arkkitehti ja valokuvaaja Roomasta, vaikka asuukin nykyään Berliinissä. “Dancer Inside” on hänen valokuvaprojektinsa, jonka pääaiheena on tanssi. Näyttelysarja sisältää vuodesta 2008 alkaen tallennettuja valokuvia erimaalaisista tanssijoista, tanssiseuroista ja -akatemioista. Ghera on kuvannut ammattitanssijoita eri tilanteissa, kuten harjoituksissa, tanssitunneilla, kulisseissa, sisällä tai ulkona arkkitehtonisissa ja historiallisissa kohteissa.

”Jokainen valokuva edustaa kahden vastakkaisen, mutta kuitenkin toisiinsa liittyvän, elementin yhdistelmää: arkkitehtuuri ja tanssi. Kuvissa arkkitehtuuri ilmentää eri maiden kulttuuri-identiteettiä, historiaa, maantiedettä ja uskontoa. Tanssi sen sijaan on universaali kieli, joka ylittää sekä kansalliset että kulttuuriset rajat.”

Dancer Inside -valokuvasarjan osia on vuodesta 2011 lähtien ollut aiemmin esillä näyttelyissä Roomassa, Madridissa, Pietarissa, Moskovassa, Tel Avivissa, Berliinissä, Lontoossa, Pariisissa (UNESCO Palace & Carrousel du Louvre), Prahassa, Wienissä, Ciudad de Guatemalassa, Bakussa (Museum of Modern Art), Milanossa, Brysselissä, Helsingissä, Genevessä (Palais des Nations / United Nations) sekä toukokuusta 2024 alkaen New Yorkissa (United Nations Headquarters) …ja nyt myös Voipaalassa, Valkeakoskella!

Tapahtuman tiedot

Aika
La 8.6.2024 – Su 1.9.2024
Taidekeskus ja Kartanokahvila avoinna ti-su klo 11-18. 8.6.-1.9.2024.
Suljettu maanantaisin ja juhannuksena 21.-23.6.

Rapolanharjun maksuttomat yleisöopastukset joka sunnuntai 2.6.-25.8. klo 15. (Lähtö päärakennuksen edestä). Kierroksen kesto on n. 1h. Juhannussunnuntaina 23.6. ei opastusta järjestetä.
Paikka

Voipaalan taidekeskus, kartanokahvila

Sääksmäentie 772, Valkeakoski

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Voipaalan taidekeskus
Hinta
  • Vapaa pääsy.
Tapahtuman sivut

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma