Anna Tawast - Jääneet työt

Su 12.5.2024 – Su 15.9.2024
Kuvataiteilija Anna Tawastin teos.

Anna Tawastin (1950–2022) muistonäyttely Jääneet työt on kunnianosoitus valkeakoskelaisen kuvataiteilijan mittavalle ja monipuoliselle uralle.

Anna Tawast valmistui Suomen Kuvataideakatemiasta vuonna 1975 ja erikoistui valmistumisen jälkeen vuoden verran taidegrafiikkaan.

Tawast aloitti realistina: pääosin hän maalasi maisemia ja muotokuvia. Sittemmin hän siirtyi abstrakteihin maalauksiin ja grafiikkaan. Myöhemmin hän kokeili rohkeasti myös installaatioiden luomista. Hän ei kiinnittynyt mihinkään suuntaukseen, vaan oli alati kiinnostunut uusista näkemyksistä. Hänen töitään on Valkeakosken ja Porin kaupungin kokoelmissa sekä lukuisilla yksityishenkilöillä.

Anna Tawast oli hiljainen ihminen, joka tarkkaili maailmaa sivusta ja antoi sen näkyä maalauksissaan. Hän osallistui harvakseltaan valtakunnallisiin näyttelyihin, mutta piti omia näyttelyitä Valkeakoskella, Tampereella ja Helsingissä. Hänellä oli taiteellista intohimoa ja lahjakkuutta, mutta hänen tapansa olla ja elää oli vaikeaa toisenlaisille ihmisille rakennetussa yhteiskunnassa.

Myyntinäyttelyn tuotot ohjataan Leijonaemot ry:lle.

Tapahtuman tiedot

Aika
Su 12.5.2024 – Su 15.9.2024
ti-pe klo 10-16, su klo 12-16.
Suljettu ma ja la.
8.6. alkaen avoinna myös la klo 12-16.
Paikka

Myllysaaren museo

Kanavanranta 3, Valkeakoski

Näytä reitti
Järjestäjä
  • Myllysaaren museo
Hinta
  • Vapaa pääsy

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma