Ryhmäkuva vammaisneuvoston jäsenistä.

Vammaisneuvosto

Valkeakosken vammaisneuvosto on kaupungissa toimivien vammaisten, heidän omaistensa sekä vammaisjärjestöjen asiantuntijaelin ja yhteistyöfoorumi vammaisille, viranomaisille ja päättäjille.

Valkeakosken vammaisneuvosto on perustettu keväällä 1989 kaupunginhallituksen päätöksellä.

Vammaisneuvoston kokoonpano

Kaupunginhallitus valitsee vammaisneuvostoon kuusi jäsentä eri vammaisjärjestöistä ja heille henkilökohtaiset varajäsenet. Lisäksi valtuustokauden alussa päätetään edustajat kolmesta eri poliittisesta ryhmästä. Kaupungin viranhaltijoista on edustettuna yksi kaupungin teknisestä toimesta ja yksi koulutus- ja hyvinvointikeskuksesta.

Puheenjohtaja valitaan vammaisjärjestöjen edustajien joukosta.

Vammaisneuvoston tehtävät

  • Edistää viranomaisten, vammaisten ja vammaisjärjestöjen yhteistyötä.
  • Seurata yleisiin oloihin vaikuttavaa päätöksentekoa vammaisten näkökulmasta.
  • Edistää vammaisten tasa-arvoista osallistumista ja vaikutusmahdollisuuksia.
  • Tehdä aloitteita, ehdotuksia ja antaa kantaaottavia lausuntoja mm. asumiseen,  rakentamiseen, kaupunki- ja liikennesuunnitteluun sekä sosiaali- ja terveyspalveluihin liittyen.

Vammaisneuvostoon voi ottaa yhteyttä kuka tahansa valkeakoskelainen vammaisuuteen liittyvissä asioissa ja kysymyksissä!

Vammaisneuvoston puheenjohtaja on Aila Seppälä ja sihteeri hyvinvointikoordinaattori Marika Hoviniemi. Pöytäkirjat 1.1.2023 alkaen löydät kaupungin kotisivuilta kohdasta päätöksenteko, esityslistat ja pöytäkirjat.

Pirkanmaan hyvinvointialueen vammaisneuvosto kokoaa yhteen alueellisen edustuksen jokaisesta kunnasta. Valkeakosken edustajat ovat Ulla Konkarikoski ja Reino Rantala.

Viimeksi muokannut: Hoviniemi Marika