Nainen kiipeää portaita Rapolanharjun näköalatasanteelle

Luontokohteet

Valkeakosken luonto antaa elämyksiä vuoden jokaisena päivänä. Haltioidu luonnon muovaamista taideteoksista luontopoluilla tai nauti vesistöistä ihan kaupungin keskustassa!

Valkeakoskella on moni-ilmeinen luonto, jota ympäröivät vesistöt. Rauhoitu luonnossa ja valitse mieleisesi reitti erilaisista Valkeakosken luontopoluista. Eri puolilla kaupunkia on lisäksi helposti saavutettavia pyöräily- ja kävelyreittejä, haluat sitten reippailla puistossa, metsässä tai rantoja pitkin.

Pitkospuut Vallonjärven luontopolulla

Luontopolut

Valkeakosken kaupungin alueella on neljä luontopolkua, joiden pituudet vaihtelevat 1-2,2 km välillä. Luontopolut sijaitsevat varsin erilaisissa kohteissa.

nuotiopaikka Valmarinniemessä

Nuotiopaikat ja laavut

Valkeakoskella Valmarinniemen virkistysalueella on useita nuotiopaikkoja keittokatoksia ja laavu. Lisäksi Korkeakankaalta löytyy grillikatos.

Nainen ja poika katselevat maisemaa Rapolanharjun näköalatasanteella

Rapolanharju

Rapolanharju Valkeakosken Sääksmäellä on osa Vanajaveden laakson kansallismaisemaa ja valtakunnallisesti merkittävää kulttuurimaisema-aluetta.

naiset kävelevät Riippusiltojen lenkillä

Ulkoilu- ja pyöräilyreitit

Valkeakoskella luonto on lähellä. Kivoja kävely- ja pyöräilyreittejä löydät sekä keskustan läheltä kuin metsän ja maaseudun rauhasta.

Järvimaisema Valmarinniemessä

Valmarinniemen virkistysalue

Valkeakosken kaupungin omistama Valmarinniemen alue lähisaarineen tarjoaa hyvät mahdollisuudet virkistäytymiseen.

Viimeksi muokannut: Osa Eeva