Putaan silta taustalla, edessä puita kukassa Lepänkorvan puistossa.

Matkusta Valkeakoskelle

Valkeakoskelle on helppo tulla! Tampereelta on matkaa noin 35 km ja Helsingistä noin 145 km.

Linja-autoasema sekä lähin sisävesisatama sijaitsevat Valkeakosken keskustassa. Lähin merisatama on Helsingissä tai Turussa (etäisyys Valkeakoskelta 145 km), lähin lentokenttä Pirkkalassa (40 km) ja rautatieasema Toijalassa (20 km). Helsinki-Vantaan lentoasemalta on matkaa Valkeakoskelle noin 140 km.

Näin saavut linja-autolla

Valkeakoskelle on hyvät linja-autoyhteydet muun muassa Tampereen seudulta, Akaasta, Urjalasta sekä Helsingistä.

Nysse

Nysse-bussit liikennöivät sisäistä liikennettä sekä Valkeakosken ja Tampereen, Valkeakosken ja Lempäälän sekä Valkeakosken ja Kangasalan välistä liikennettä.

Tampereelta Valkeakoskelle pääsee matkustamaan bussilla kerran tai kaksi tunnissa ja matka kestää noin 35-45 minuuttia. Lippujen hinnat näet Nyssen verkkosivuilta ja aikataulut sekä reitit voit tarkistaa Nyssen reittioppaasta. Voit ostaa matkalippuja Nysse-mobiilisovelluksella tai linja-autonkuljettajalta pankkikortilla.

ExpressBus ja V130

Valkeakosken ja Helsingin sekä Valkeakosken ja Tampereen välillä ajetaan myös ExpressBus pikavuoroliikennettä sekä linja V130 Valkeakosken liikenteen toimesta. V130-vuorot pysähtyvät myös Hämeenlinnan linja-autoasemalla. Lippujen hinnat ja aikataulut näet Matkahuollon nettisivuilta ja voit ostaa lippuja verkosta tai bussinkuljettajalta pankkikortilla.

VAU-liikenne

VAU-liikenne ajaa linja-autovuoroja Valkeakosken, Akaan ja Urjalan välillä. VAU-liikenne on suunniteltu siten, että jatkoyhteydet juniin toimivat pääosin hyvin.

VAU-liikenteessä käyvät Matkahuollon reitit ja liput -sovelluksen kautta ostettavat kausi-, sarja-, asiointi- ja kertaliput. Myös kuljettajalta voi myös ostaa kertalipun bussista käteisellä tai pankkikortilla.

Näin jatkat juna-asemilta

Lähimmät rautatieasemat sijaitsevat Toijalassa ja Tampereella, joista on lyhyt matka Valkeakoskelle.

Etäisyys Hämeenlinnan rautatieasemalta Valkeakoskelle on noin 47 km, Tampereen rautatieasemalta Valkeakoskelle on noin 35 km ja Toijalan rautatieasemalta noin 20 km. Rautatieasemilta voit jatkaa matkaa Valkeakoskelle haluamallasi tavalla – linja-autolla, henkilöautolla tai pyöräillen! Mikäli jatkat matkaa linja-autolla, katso VAU-liikenteen aikataulut.

Näet juna-aikataulut, lippujen hinnat sekä reitit VR:n nettisivuilta. Junaliikenteessä toimivat VR:n kerta- tai sarja- ja kausiliput, joita voi ostaa internetin tai VR Matkalla -sovelluksen kautta.

Näin saavut henkilöautolla

Valkeakoski on hyvien kulkuyhteyksien päässä ja tänne on helppo saapua kaikkialta Suomesta.

Etäisyyksiä:

  • Tampere 35 km.
  • Helsinki 145 km.
  • Hämeenlinna 46 km.
  • Turku 143 km.
  • Jyväskylä 180 km.
  • Lahti 108 km.
  • Pori 143 km.

Keskustassa on autoilijalle tarjolla runsaasti ilmaisia parkkipaikkoja pysäköintialueilla, kauppakeskusten pysäköintitaloissa sekä kadun varsilla. Myös sähköautojen lataamiseen löytyy useita paikkoja kaupungin keskustassa.

Näin saavut veneellä, laivalla tai meloen

Valkeakoski sijaitsee vesireittien solmukohdassa, kahden suuren veden välissä. Valkeakosken kanava yhdistää Mallas- ja Vanajaveden toisiinsa. Kanava avaa veneilijöille pääsyn etelään ja pohjoiseen, Hämeenlinnan sekä Tampereen kauniille reitille ja Kangasalan kautta Längelmäelle.

Vesistö kulkee kaupungin lävitse ja keskustan kattavat palvelut ovat satamien lähellä. Vierasvenepaikkoja on hyvin tarjolla eri puolilla kaupungin keskustaa.

Suomen Hopealinjan laivat risteilevät Tampereen ja Hämeenlinnan välillä. Laivat pysähtyvät Valkeakoskella Sääksmäen sillan sekä Visavuoren laitureissa. Pirkkalines-risteilyjen kyydissä pääset Valkeakoskelle Toijalan satamasta, Valkeakosken Visavuoresta, Kangasalan Mobiliasta ja Rönnvikin Viinitilalta. Voit ottaa laivoihin myös pyörän mukaasi pienellä lisämaksulla.

Näin saavut pyörällä

Voit saapua Valkeakoskelle myös pyöräillen. Pyöräteiden verkosto on kattava ja kaupungin sisääntuloteiden varsilla on hyväkuntoiset pyörätiet.

Hämeenlinnan, Tampereen tai Toijalan rautatieasemilta on myös kätevää jatkaa matkaa pyörän satulassa. Poljettavaa kertyy Hämeenlinnan rautatieasemalta 48 km, Tampereen rautatieasemalta 35 – 45 km reittivalinnasta riippuen ja Toijalasta 21 km.

Valkeakoski on osa laajaa Järvien Reittien -pyöräilyreitistöä. Järvien reitillä on useita runkoreittejä ja näiden ympärille rakennettuja matkamahdollisuuksia. Valkeakoski sijaitsee Pikku-Vanajan ja Roineen reittien varrella.

  • Pikku-Vanaja-reitti sijoittuu Vanajaveden pohjoisosiin (45 km, Valkeakoski – Sääksmäki – Tarttila – Toijala – Metsäkansa – Kärjenniemi). Rengasreitin varrella on paljon mielenkiintoista tehtävää ja nähtävää.
  • Kolmen kunnan alueella kulkeva Roineen reitti (kaikkiaan 83 km) kulkee Kangasalan, Pälkäneen ja Valkeakosken kauniissa maisemissa. Reitin varrelle osuu kaikkien kuntien kaupunkikeskustat, joten palvelut ovat lähellä.

Näin jatkat lentokentiltä

Lähimmälle lentoasemalle ajaa Valkeakoskelta alle 40 minuuttia.

Tampere-Pirkkalan lentoasema sijaitsee vain 40 km päässä ja Helsinki-Vantaan lentoasema noin 140 km päässä Valkeakoskesta. Tampere-Pirkkalan lentoasemalta voit matkustaa henkilöauton lisäksi myös kätevästi Nysse-busseilla Tampereen kautta Valkeakosken keskustaan.

Helsinki-Vantaan lentoaseman tuloaulasta voit kävellä sisäkautta lentokentän rautatieasemalle ja matkustaa junalla joko Toijalan, Tampereen tai Hämeenlinnan rautatieasemalle. Tampereelta tai Toijalasta voit jatkaa matkaa Valkeakoskelle Nysse- tai VAU-liikenteen busseilla. Helsingin lentoaseman matkakeskuksesta voit matkustaa myös bussilla linja V130 vuoroilla suoraan Valkeakosken linja-autoasemalle.

 

Viimeksi muokannut: Syrjänen Riina