Asuminen ja ympäristö

Valkeakoskella asutaan mukavasti ja väljästi tai tiiviisti ja tehokkaasti - ihan niin kuin haluat. Kasvava kaupunki tarjoaa monipuolisia asumisen mahdollisuuksia. Luonto ja vesi ovat aina lähellä.

 • Valkeakoski kehittyy

  Valkeakoskea kehitetään aktiivisesti sujuvan arjen, viihtyisän asumisen ja kilpailukykyisen elinkeinoelämän varmistamiseksi.

 • Kohti hiilineutraalia Valkeakoskea

  Valkeakoski liittyi vuonna 2019 Hinku-kuntien verkostoon ja sitoutui valtuuston päätöksellä tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

 • Linja-autoliikenne

  Nysse-bussit liikennöivät Valkeakosken sisäistä liikennettä sekä Valkeakosken ja Tampereen, Valkeakosken ja Lempäälän sekä Valkeakosken ja Kangasalan välistä liikennettä.

 • Vesihuolto

  Vesihuoltoon sisältyy vedenhankinta, talousveden käsittely ja jakelu sekä jätevesien käsittely eli viemäröinti ja puhdistus.

 • Jätehuolto ja kierrätys

  Valkeakosken kaupunki kuuluu kokonaan järjestetyn jätteenkuljetuksen piiriin. Kiertokapula Oy vastaa Valkeakosken kaupungin yhdyskuntajätteen käsittelystä.

 • Lemmikkieläimet

  Eläin on monelle tärkeä perheenjäsen, ja sen hyvinvoinnista huolehtiminen on omistajan vastuulla.

Valkeakosken kaupunkikuvaa hallitsevat laajat vesistöt ja viehättävät ulkoilureitit.

Asumiseen on tarjolla on niin omakotitaloja ja rivitaloja viehättävillä asuinalueilla kuin kerrostaloasumista keskustassa. Pientalotontteja kaavoitetaan eri puolille kaupunkia, runsaimmin kaupungin pohjoispuolelle Tampereen suuntaan.  Tontit ovat reilun kokoisia – keskimääräinen tonttikoko on  noin 1200 neliömetriä.