Asuminen ja ympäristö

Valkeakoskella asutaan mukavasti ja väljästi tai tiiviisti ja tehokkaasti - ihan niin kuin haluat. Kasvava kaupunki tarjoaa monipuolisia asumisen mahdollisuuksia. Luonto ja vesi ovat aina lähellä.

 • Valkeakoski järjestää Talonäyttelyn vuonna 2024

  Kesällä 2024 järjestettävässä asumisen messutapahtumassa Talonäyttelyssä esitellään Juusonniityn alueelle rakennettuja edullisia, ekologisia ja muunneltavia pientaloja. Alueen tonttihaku alkaa 23.1.2023.

 • Linja-autoliikenne

  Nysse-bussit liikennöivät Valkeakosken sisäistä liikennettä sekä Valkeakosken ja Tampereen, Valkeakosken ja Lempäälän sekä Valkeakosken ja Kangasalan välistä liikennettä.

 • Valkeakoski kehittyy

  Valkeakoskea kehitetään aktiivisesti sujuvan arjen, viihtyisän asumisen ja kilpailukykyisen elinkeinoelämän varmistamiseksi.

 • Kohti hiilineutraalia Valkeakoskea

  Valkeakoski liittyi vuonna 2019 Hinku-kuntien verkostoon ja sitoutui valtuuston päätöksellä tavoittelemaan hiilineutraaliutta vuoteen 2030 mennessä.

Valkeakosken kaupunkikuvaa hallitsevat laajat vesistöt ja viehättävät ulkoilureitit.

Asumiseen on tarjolla on niin omakotitaloja ja rivitaloja viehättävillä asuinalueilla kuin kerrostaloasumista keskustassa. Pientalotontteja kaavoitetaan eri puolille kaupunkia, runsaimmin kaupungin pohjoispuolelle Tampereen suuntaan.  Tontit ovat reilun kokoisia – keskimääräinen tonttikoko on  noin 1200 neliömetriä.