Koululaisten viirit koristavat Putaansiltaa lokakuussa

Koululaisten tekemiä Valkeakoski-aiheisia viirejä Putaansillalla.

Valkeakosken 100-vuotisen taipaleen kunniaksi Putaansilta koristeltiin 1.-3.-luokkalaisten koululaisten valmistamilla viireillä.

Idea Valkeakoski-aiheisista viireistä sai alkunsa opettajista koostuvan Valkeakoski 100 -työryhmän keskuudessa. Viirisilta on osa koulujen juhlavuoden monipuolista ohjelmaa. Viiriprojektin suunnittelussa tiiviisti mukana ollut Kärjenniemen koulun opettaja Juuliska Remes kertoo, että lapset olivat alusta lähtien innostuneita ideasta. Koululaisille annettiin vapaat kädet viirien toteuttamiseen. Lasten kanssa käytiin suunnittelun aikana keskusteluja muun muassa siitä, mikä heille on Valkeakoskella tärkeää, ja mistä he ovat kotipaikkakunnallaan erityisen ylpeitä.

Myös Helkankeinuna tunnettu kevyen liikenteen silta valikoitui viirien ripustuspaikaksi keskeisen sijaintinsa vuoksi. Viirit koristavat Putaansiltaa lokakuun alusta lähtien syyslomaviikon yli. Viirit poistetaan sillalta viikolla 43.

Juhlalliset avajaiset torstaina 5.10.

Viirisilta avataan virallisesti torstaina 5.10. kello 11.30 Lepänkorvan puiston päässä Putaansiltaa. Avajaisissa kuullaan juhlapuhe ja Tietolan koulun 3.-luokkalaisten musiikkiesitys, jossa oppilaat esittävät Valkeakoski-valssin. Avajaistapahtuma on avoin kaikille.

Juuliska Remes kertoo, että viirisilta yhdistää ihmisiä ja tuo monenikäiselle hyvää mieltä. Tämä nähtiin heti viirien ripustuksen alkumetreistä lähtien, kun ripustuspäivänä paikalle osuneiden nuorison edustajien sekä vanhemman väestön kuultiin ihastuneita huudahduksia. Viirien tekemisessä mukana olleille koululaisille tärkeää on tietysti nähdä oman ryhmänsä suunnittelema ja valmistama viiri paikan päällä. Opettajien työryhmä ja Valkeakosken kaupunki toivottavat kaikki tervetulleiksi tutustumaan viirisiltaan esimerkiksi syksyisen reippailun lomassa.

Yhteistyötä hyvässä hengessä

Viirisiltaa on toteutettu yhteistyössä kaupungin eri toimialojen kesken. Juuliska Remeksen mukaan projekti onkin yhdistänyt uudella tavalla kaupungin työntekijöitä ja luonut hyvää yhteishenkeä eri toimialojen kuten teknisen keskuksen ja opettajien välille.

Yhteistyö on levinnyt myös kaupungin ulkopuolelle, sillä projektiin on saatu lahjoituksia yritystukijoilta. Viireihin käytetyt kankaat on lahjoittanut Leveteks, ripustukseen käytetyt vaijerit K-Rauta Valkeakoski, ja viireihin käytetyt putket Sähköliike Antila. Viirien ripustuksesta vastasi Valkeakosken kaupunki. Ripustukseen tarvitun nostimen tarjosi projektin käyttöön Valkeakosken Energia.