Kesälomatekemistä lapsille

Liikennepuisto pojat ajavat leikkiautoilla.

Valkeakoskelta löytyy lapsille sekä lapsiperheille runsaasti kesälomatekemistä laidasta laitaan!

Kesäkerhoja kaiken ikäisille!

Valkeakosken Tennis kesäleirit

Valkeakosken Tennis järjestää viikoilla 24, 25 ja 26 maanantaista torstaihin 5-14 vuotiaille tennisleirejä. Tennisleirit ovat tarkoitettu tenniksestä kiinnostuneille ja leirille osallistuminen on mahdollista, vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan.

Leirillä osallistujat jaetaan tasoryhmiin, jotta kaikille saadaan sopivan tasoisia pelikavereita. Leirin hinta on 60€/viikko sisältäen ohjatun toiminnan, lainamailan sekä pallot. Osallistuessa useampana viikkona saat 10€ alennusta seuraavista viikoista. Leirille ilmoittautuminen viimeistään 26.5.

Valkeakosken Voimistelijoiden kesäkerho 3.-20.6.

Valkeakosken Voimistelijat järjestää koulujen kesäloman alkuun kolmen viikon liikunnallisen kesäkerhon 7-12 –vuotiaille lapsille. Luvassa on mm. erilaisia pelejä ja leikkejä, temppuilua, ulkoilua, uintia, kaupunkiseikkailua ja aarrejahtia. Jokainen kerhoviikko päätetään suosittuun retkipäivään.

 • Vko 23 retkikohteena Trampolin park Tampere.
 • Vko 24 retkikohteena Irti Maasta-kiipeilypuisto.
 • Vko 25 retkikohteena Taikaponit.

Kerho kokoontuu maanantaista perjantaihin klo 10-15, viimeisellä viikolla to 20.6. kerho päättyy klo 14.00. Kerhon hinta 99€/vko, 79€/juhannusviikko tai 249€ kolme viikkoa. Sisaralennus -10%.

Kerhon hintaan kuuluu joka päivä lämmin lounas, sisäänpääsy ja mahdolliset kuljetukset retkikohteisiin sekä vakuutus kerhoviikoille. Jokaiselle viikolle mukaan mahtuu 20 ensimmäistä ilmoittautunutta. Kerhoviikko toteutuu mikäli viikolle ilmoittautuu vähintään 10 lasta. Ilmoittautuminen www.vavo.myclub.fi.

Valkeakosken Voimistelijoiden rantauimakoulu 22.-31.7.

Valkeakosken Voimistelijoiden järjestämä rantauimakoulu on tarkoitettu kaikille vesipedoille, joilla uimataito ei ole vielä hallussa tai sitä voisi parantaa. Uimakoulu järjestetään Apian uimarannalla ja uimakoulussa on neljä eri ryhmää:

 • klo 10-10.45 Alkeisuimakoulu Vesikirput
 • klo 10.45-11.30 Jatkouimakoulu Sammakot
 • 11.30-12.15 Alkeisuimakoulu Saukot
 • 12-15-13 Jatkouimakoulu Meritähdet.

Alkeisryhmät on tarkoitettu n. 5-9-vuotiaille lapsille, jotka eivät vielä osaa uida. Uimakoulun tavoitteena on löytää rohkeus vedessä toimimiseen ja sitä kautta kastautuminen, kelluminen ja uinnin alkeistaidot. Ryhmässä voi suorittaa taitotason mukaan varhaistaito- tai vesitaitomerkkiä.

Jatkoryhmät on tarkoitettu n. 5-9-vuotiaille lapsille, jotka osaavat jo sukeltaa. Lapsi voi lähtötasolla osata uida muutamia metrejä. Jatkoryhmän tavoitteena on 10 metrin uimataito selin ja vatsallaan. Ryhmän tavoitteena on suorittaa varhaistaito- tai harrastusmerkki.

Uimakouluun otetaan mukaan 12 lasta jokaiseen ryhmään. Uimakoulun hinta on 80€. Sisaralennus -10%. Ilmoittautuminen www.vavo.fi.

4-H kesäkerho

Kesäkerho on kesäloman päiväleiri, joka kokoontuu kesäloman ensimmäisellä viikolla ma-pe 3.-7.6. klo 9-15 Kelhin seurantalolla. Kerho on tarkoitettu alakouluikäisille.

Kerhossa syödään joka päivä lämmin ruoka ja pieni välipala. Ohjelmassa on monenlaista kivaa yhteistä puuhaa kokkailusta askarteluihin, ulkoiluun ja monenlaisiin yhteisiin leikkeihin ulkona ja sisällä. Leipurihommissa ja kokkauspuuhissa päästään valmistamaan itse maittavia leipomuksia ja myös kokkailemaan koko porukalle.

Askartelupäivinä taiteillaan itse jonkinlaista pientä kotiin viemistä. Päällä olisi hyvä olla pientä sotkemista kestävät vaatteet ja mukana olla myös sään mukaiset ulkoilukamppeet, sillä joka päivä ollaan ainakin jonkin verran ulkona.
Alustavasti ohjelma on seuraavanlainen:

 • ma Itte tehty! -askartelupäivä
 • ti Kokkauspuuhia
 • ke Itte tehty! -askartelupäivä
 • to Leipurit vauhdissa
 • pe Retki Rapolanharjulle.

Mukaan mahtuu 15 ensimmäisenä ilmoittautunutta alakoululaista. Kukin kerhopäivä toteutuu mikäli osallistujia on vähintään 7. Valitettavasti mukaan ei voida kokkailu- ja leivontapäivinä ottaa lapsia, joilla on tiukkoja ruokarajoitteita. Kasvisruoka, laktoositon ja yksittäisten helposti pois jätettävien ruoka-aineiden allergiat pystytään huomioimaan.

Ilmoittautumiset viimeistään 19.5. osoitteessa valkeakoski.4h.fi

Luova Lava –päiväleiri Ritvalan nuorisoseurantalolla

Ritvalan Nuorisoseura ja Nuorisoseurat Lounais-Suomi järjestävät päiväleirin 3.6.-7.6. Luova lava –päiväleiri on suunnattu 7–13-vuotiaille.

Lasten oma luovuus ja osallisuus ovat keskeisiä Luova lava -leirin elementtejä. Luova lava on matalan kynnyksen taidetoimintaa – osallistujilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta taiteen harrastamisesta. Leirin pääpaino muovautuu leiriläisten mukaan joko tanssiin, musiikkiin tai teatteriin. Leirillä leikitään ja pelataan yhdessä niin ulkona kuin sisällä.

Leiriläisille kuuluu ohjelmaan leiriviikon jälkeisenä lauantaina leiripaikalla järjestettävä Hetki taiteilijana -esitys jonka lapset ideoivat ja suunnittelevat leiriviikon aikana. Viiden päivän leirin hinta sisältää ohjelman, vakuutuksen, t-paidan sekä lämpimän ruuan ja välipalan päivittäin. Leirimaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä, paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautumiset 27.5. mennessä osoitteessa puoti.nuorisoseurat.fi.

Lajikokeiluja maalla sekä vesillä!

Lauantaina 15.6. lajikokeiluja Walklandiassa klo 11-14.

Tule Walklandiaan kokeilemaan, miten skootti kulkee Suomen suurimmalla pumptrackilla tai skeitti rullaa parkissa. Kokeile miten hyppy kulkee kepparilla esteiden yli Kepparimaalla.

Lauantaina 15.6. lajikokeiluja Apianniemen uimarannalla klo 13-16.

 • Saunapolku 7, 37600 Valkeakoski.

Apianniemen uimarannalla järjestettävässä vesiurheilulajien lajikokeilutapahtumassa pääset ohjatusti kokeilemaan tai katsomaan olympialuokan soutua, retkimelontaa, purjehdusta sekä kirkkovenesoutua. Tapahtumassa mahdollisuus tutustua myös järvisukellukseen. Kaikissa vesillä tapahtuvissa kokeiluissa osallistujan tulee olla uimataitoinen.

Kesäisiä tapahtumia!

Vesistöviikolla 11.-16.6.

Vesien Vana – lasten museosuunnistus klo 10-16. Myllysaaren museossa pysyvä näyttely Vanassa sukellat Vesien Valkeakosken historiaan. Suunnista Valkeakosken Vesistöviikolla museossa ja etsi vesiaiheiset kuvat tai esineet. Luvassa yllätyspalkinto kaikille osallistujille. Näyttely avoinna ti-pe klo 10 – 16 ja la-su klo 12 – 16.

Kalaveikkojen mato-onkikilpailu lapsille / nuorille 11.6. klo 17-20.

Kalaveikot järjestää nuorille alle 19-vuotiaille mato-onkikilpailun Putaanvirralla. Kilpailuun ilmoittautuminen klo 16.40 ja kilpailuaika klo 17-19. Sarjoina alle 12v ja alle 19v. Pysäköinti, ilmoittautuminen, kilpailuun lähtö ja punnitus kirkon parkkipaikalla. Osallistumisesta ei peritä maksua. Kaikki nuoret palkitaan.

Prinsessa Pikkiriikki –lastenteatteriesitys

Voipaalan taidekeskuksen Aitassa la 8.6. klo 13-16.50, su 9.6. klo 13-16.50 ja ke 12.6. klo 13-16.50 Ritvalalaiset kollektiivin lastenteatteriesitys Prinsessa Pikkiriikki. Prinsessa Pikkiriikki on kaikkien tuhmuroijien sankari. Kun Pikkiriikki kuulee, että JOKU on muuttanut äidin vatsaan, hän pistää tuulemaan ja lähettää kaikki aikuiset himskattiin.

Esitys perustuu Hannele Lampelan rakastettuihin Prinsessa Pikkiriikki-kirjoihin ja sen on dramatisoinut Lija Fischer. Teoksen oikeuksia valvoo Nordic Drama Corner Oy. Jokaisena päivänä kaksi näytöstä. Ensimmäinen näytös klo 13 ja toinen klo 16. Esityksen kesto 50min. Liput Ritvalalaisten nettisivuilta lippukaupasta tai ovelta käteisellä, jos tilaa vielä on. Lipun hinta 15€.

Isac Elliot Työväen Musiikkitapahtumassa

Isac Elliot esiintyy Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 26.7. klo 18.40-19.30. Konsertti on ikärajaton ja sinne on myynnissä tapahtuma- ja päivärannekkeiden lisäksi erillisiä konserttilippuja. Liput ovat myynnissä osoitteessa tiketti.fi.

Katso kaikki kesän tapahtumat kaupungin Tapahtumakalenterista.

Muuta mukavaa tekemistä lapsille ja koko perheelle!

Apian seikkailupuisto

Apian seikkailupuistoon mennessä kannattaa varata reilusti aikaa, sillä tekemistä ja touhua löytyy kaikille. Seikkailupuistoon kannattaakin lähteä koko perheen voimin, vaikka eväiden kanssa.

Seikkailupuistossa on upea mielikuvitusta ruokkiva leikkilinna-alue, jossa voit seikkailla linnan muureilla tai –torneissa. Kesällä uimarannan laguuni on seudun paras paikka rantaleikkeihin. Apialta löytyy myös kesäkioski, joka palvelee asiakkaitaan kesäkaudella. Puistoon on vapaa pääsy.

Walklandia

Walklandia on maksuton elämyksiä ja kokemuksia tarjoava liikuntapuisto lapsille ja nuorille. Alueelta löydät keppihevosradan, skeittiparkin sekä pumptrack-radan. Kepparimaasta löytyy tällä hetkellä ratsastuskenttiä ja myöhemmin alueelle on tulossa myös maastorata. Pumptrack-rata on kumpuja sisältävä rata, jossa liikutaan polkemisen sijaan pumppaavan liikkeen avulla polkupyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla tai potkulaudalla.

Liikennepuisto

Alle 12-vuotiaille lapsille tarkoitetussa pienet kuskit ja fillaristit pääsevät polkemaan autoja ja kolmipyöriä. Turvallisella radalla tulevat tutuksi oikeankin liikenteen säännöt. Virallisina aukioloaikoina puistossa on mahdollista ajella kaupungin potkuautoilla ja paikalla on myös valvoja. Varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella puistossa voi ajella omalla polkupyörällä.

Liikennepuisto avoinna kesällä 2024:

 • Toukokuu la ja su klo 10 – 17.
 • Koululaisten kesäloma-aikana (1.6. – 6.8.) arkisin klo 9 – 18, la ja su klo 10 – 17.
 • Juhannuksena pe – su suljettu.
 • Elokuussa (7.8. – 31.8.) la ja su klo 10 – 17.

Korkeakangas DiscGolfPark, Pappilanniemi frisbeegolf, Valkeakoski DiscGolfPark

Valkeakoskelta löytyy kolmesta paikasta frisbeegolf ratoja. Frisbeegolf sopii kaikenikäisille, vaikka koko perheen yhteiseksi harrastukseksi. Frisbeetä voit lähteä heittelemään ihan leikkimielessäkin.

Uimarannat:

 • Lue lisää Valkeakosken uimarannoista.
  • Apian uimaranta
  • Kirjaslammen uimala
  • Lotilan uimaranta
  • Hakalanranta
  • Leppälän uimapaikka
  • Kärjenniemen uimapaikka
  • Sointulan uimapaikka
  • Tarttilan uimapaikka.

Suomen Jalkapallomuseo

Suomen jalkapallomuseo palvelee asiakkaitaan Myllysaaren museossa kesäkaudella 4.6.-1.9. tiistaista perjantaihin klo 10-16 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Näytteillä on laaja, jatkuvasti kasvava kokoelma seurojen ja pelaajien palkintoja, muistolahjoja, mitaleita sekä jalkapallovarusteita eri vuosikymmeniltä. Museosta löytää myös kansainvälisesti tunnettujen pelaajien aineistoa. Tärkeän osan museosta muodostaa vuonna 1993 perustettu suomalaisen jalkapalloilun kunniagalleria, Hall of Fame.

FC Hakan kotipelit

Alle 17-vuotiaat pääsevät kaikkiin FC Hakan kotipeleihin Tehtaan kentälle veloituksetta. Seuraavat kotiottelut pelataan:

 • pe 24.5. klo 18,  FC Haka – AC Oulu
 • pe 7.6. klo 18, FC Haka – IFK Mariehamn
 • ke 19.6. klo 21, FC Haka – FC Inter
 • ma 15.7. klo 19, FC Haka – Ilves
 • su 28.7. klo 15, FC Haka – Gnistan
 • su 11.8. klo 17, FC Haka – KuPS
 • su 1.9. klo 16, FC Haka – FC Lahti.

Myllysaaren museo

Myllysaaren museosta löydät tietoa Valkeakosken seudun historiasta, kansanelämästä ja muusta kulttuurihistoriasta sekä erityisesti paperi- ja muun teollisuuden historiasta ja perinteestä.
Myllysaaren museossa pysyvä Vana näyttely kertoo Valkeakosken ja Sääksmäen seudun historiasta. Kesäkaudella museossa on Anna Tawast – Jääneet työt näyttely.

Ilolan maatila

Valkeakosken Metsäkansassa sijaitseva Ilolan Wanha Asema ja maatilapiha-alue ovat avoinna ennakkoon sovitusti tai teemapäivinä. Wanhalta Asemalta löydät viihtyisän lähipuodin, kahvilan ja tilausravintolan sekä piha-alueelta lasten leikkipaikan.

Maatilalla voit tutustua hevosiin, poneihin, kanoihin, kukkoihin, lampaisiin, lehmiin, vasikoihin, pupuihin, ankkoihin, vuohiin ja kissoihin. Maatilan piha-alueelle on vapaaehtoinen maksu.

Maatilan piha-alue on myös avoinna ennakkoon sovitusti perhevierailuin. Suosituissa Maatila-perhevierailuissa pääset ennakkovarauksella ja ohjatusti, vain oman perheen kesken tutustumaan maatilan eläimiin sekä ruokkimaan, hoitamaan ja hellimään niitä.

Tuomarlan tila

Valkeakoskella Kärjenniemessä sijaitseva viihtyisä Tuomarlan tila on avoinna yleisölle ennakkoon sovitusti. Varaa aikasi puhelimitse tai sähköpostitse. Kotieläinpihalla voit tutustua vuohiin, lampaisiin, ankkoihin, kanoihin, kissoihin, koiriin, poneihin ja hevosiin.

Pukkilan alpakkatila

Valkeakoskella Metsäkansassa sijaitsevalla Pukkilan tilalla kasvatetaan alpakoita sekä tuotetaan räätälöityjä alpakkaelämyksiä. Tilalle voi ennakkoon sovitusti tulla tutustumaan alpakoihin ja tilan muihin eläimin. Alpakat tarjoavat muun muassa kahviseuraa tai lähtevät metsäretkelle läheiselle laavulle.