Facebook pixel

Visavuoren joulu

La 28.11.2020 – Su 20.12.2020
Visavuoren museon joulutunnelmaa - katettu joulupöytä ja kuusi.

Millainen oli joulu sata vuotta sitten taiteilijaperheessä?

Visavuoren joulunäyttelyssä eletään 1900-luvun alkua. Visavuori on juuri valmistunut ja Emil Wikströmin perhe elää työntäyteistä ja onnellista aikaa. Wikströmin nuorin tytär Mielikki (myöh. Ivalo) on muistelmissaan kertonut Visavuoren joulun vietosta ja museo on toteuttanut joulun sellaisena, kuin se mahdollisesti on ollut sata vuotta sitten.

Joulu näkyy Visavuoren Ylätalon eli asuinrakennuksen jokaisessa huoneessa. Salista löytyy kunniapaikalta kuusi koristeineen, pöydät notkuvat herkkuja ja vierashuoneessa on esillä Wikströmin perheen saamia joulukortteja ystäviltä ja sukulaisilta. Joulukukkia on paljon, sillä kukat olivat Visavuoren isännän, Emil Wikströmin suuri intohimo.

Visavuoren joulussa voi huomata, miten monet joulun perinteet ovat säilyneet muuttumattomina kaikkina aikoina. Nykyisin suosittu ylenmääräinen koristelu ei kuitenkaan vanhan ajan jouluun kuulu, vaan lämmin joulutunnelma syntyy kuin itsestään kynttilöiden valolla, leivonnaisten ja kukkien tuoksulla. Visavuoren jouluun on hyvä tulla rauhoittumaan.


Visavuoren museo on toistaiseksi auki normaalisti. Museossa on kolme erillistä rakennusta, joten turvavälejä on helppo pitää. Arkipäivisin museossa on rauhallista ja väljää. Museossa on maskisuositus. Henkilökunta ohjeistaa lipunmyynnissä mihin rakennukseen ja tilaan kannattaa mennä, jotta voi välttää muut museovieraat. Mikäli johonkin näyttelytilaan on enemmän kysyntää, voidaan näyttelyn tutustumisaikaa rajoittaa ja kävijöitä porrastaa, jotta kaikki pääsevät tutustumaan näyttelyihin ja tiloihin.

Tervetuloa turvallisesti museoon!

Tapahtuman tiedot

Aika
La 28.11.2020 – Su 20.12.2020
Avoinna ke-su klo 10-16.
Paikka

Visavuoren museo

Visavuorentie 80, Valkeakoski

Näytä reitti
Hinta
  • Liput 10/8/2€.
Tapahtuman sivut

Järjestätkö tapahtuman, jonka haluaisit tapahtumakalenteriin?

Ilmoita tapahtuma