Facebook pixel

Yli 65-vuotiailla on mahdollisuus vaihtaa koronarokotteen tehosterokote toiseen valmisteeseen

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) ohjeistaa, että 65 vuotta täyttäneelle rokotettavalle toinen rokoteannos annetaan samalla rokotteella kuin ensimmäinen annos. THL:n uusimman linjauksen mukaisesti 65 vuotta täyttäneellä on kuitenkin mahdollisuus valita tehosterokotteeksi myös mRNA-rokote (Pfizer Biontech).

Alle 65-vuotias, joka on saanut ensimmäisenä annoksena Astra Zenecan rokotteen, saa tehosteannoksena Pfizer Biontechin rokotteen. Tässä ei ole valinnan mahdollisuutta.

Rokotteen vaihtaminen ei välttämättä onnistu ajalla, mikä asiakkaalle on varattu tehosterokotusta varten. Rokotteita saapuu edelleen rajallinen määrä ja rokotemäärät on laskettu päiväkohtaisen asiakasmäärän mukaan. Ylimääräisiä rokoteannoksia ei ole käytettävissä.

Asiakkaalle, joka haluaa vaihtaa tehosterokotteen mRNA-rokotteeksi, varataan uusi vastaanottoaika, jolloin tehosteen saaminen viivästyy muutamalla viikolla. Tämä luonnollisesti hidastaa rokotusten etenemistä myös muissa ikäryhmissä.

Mikäli asiakas ei halua Astra Zenecan tehosterokotetta, voi ajan perua puhelimitse numerosta 040 335 7167 tai sähköisen yhteydenoton kautta.