Vinkit lapsiperheille lomanviettoon

Tytöt keräävät kukkia Rapolanharjulla.

Lapsille ja perheille on Valkeakoskella tarjolla runsaasti monipuolista tekemistä ympäri kaupunkia. Kurkkaa vinkit!

Apian seikkailupuisto

Apian seikkailupuistoon mennessä kannattaa varata reilusti aikaa, sillä tekemistä ja touhua löytyy kaikille. Seikkailupuistoon kannattaakin lähteä koko perheen voimin, vaikka eväiden kanssa.

Seikkailupuistossa on upea mielikuvitusta ruokkiva leikkilinna-alue, jossa voit seikkailla linnan muureilla tai –torneissa. Kesällä uimarannan laguuni on seudun paras paikka rantaleikkeihin. Apialta löytyy myös kesäkioski, joka palvelee asiakkaitaan kesäkaudella. Puistoon on vapaa pääsy.

Walklandia

Walklandia on maksuton elämyksiä ja kokemuksia tarjoava liikuntapuisto lapsille ja nuorille. Alueelta löydät keppihevosradan, skeittiparkin sekä pumptrack-radan. Kepparimaasta löytyy tällä hetkellä ratsastuskenttiä ja myöhemmin alueelle on tulossa myös maastorata. Pumptrack-rata on kumpuja sisältävä rata, jossa liikutaan polkemisen sijaan pumppaavan liikkeen avulla polkupyörällä, rullalaudalla, rullaluistimilla tai potkulaudalla.

Liikennepuisto

Alle 12-vuotiaille lapsille tarkoitetussa pienet kuskit ja fillaristit pääsevät polkemaan autoja ja kolmipyöriä. Turvallisella radalla tulevat tutuksi oikeankin liikenteen säännöt. Virallisina aukioloaikoina puistossa on mahdollista ajella kaupungin potkuautoilla ja paikalla on myös valvoja. Varsinaisten aukioloaikojen ulkopuolella puistossa voi ajella omalla polkupyörällä.

Liikennepuisto avoinna kesällä 2024:

 • Koululaisten kesäloma-aikana (1.6. – 6.8.) arkisin klo 9 – 18, la ja su klo 10 – 17.
 • Juhannuksena pe – su suljettu.
 • Elokuussa (7.8. – 31.8.) la ja su klo 10 – 17.

Uimarannat:

 • Lue lisää Valkeakosken uimarannoista.
  • Apian uimaranta
  • Kirjaslammen uimala
  • Lotilan uimaranta
  • Hakalanranta
  • Leppälän uimapaikka
  • Kärjenniemen uimapaikka
  • Sointulan uimapaikka
  • Tarttilan uimapaikka.

Suomen Jalkapallomuseo

Suomen jalkapallomuseo palvelee asiakkaitaan Myllysaaren museossa kesäkaudella 4.6.-1.9. tiistaista perjantaihin klo 10-16 sekä lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10-16.

Näytteillä on laaja, jatkuvasti kasvava kokoelma seurojen ja pelaajien palkintoja, muistolahjoja, mitaleita sekä jalkapallovarusteita eri vuosikymmeniltä. Museosta löytää myös kansainvälisesti tunnettujen pelaajien aineistoa. Tärkeän osan museosta muodostaa vuonna 1993 perustettu suomalaisen jalkapalloilun kunniagalleria, Hall of Fame.

FC Hakan kotipelit

Alle 17-vuotiaat pääsevät kaikkiin FC Hakan kotipeleihin Tehtaan kentälle veloituksetta. Seuraavat kotiottelut pelataan:

 • ke 19.6. klo 21, FC Haka – FC Inter
 • ma 15.7. klo 19, FC Haka – Ilves. Juhlaottelu
 • su 28.7. klo 15, FC Haka – Gnistan
 • su 11.8. klo 17, FC Haka – KuPS
 • su 1.9. klo 16, FC Haka – FC Lahti.

Juhlaottelun koko perheen etkot Lepänkorvan puistossa

 • ma 15.7. klo 15-17
 • We are the champions -sirkusesitys klo 15.30
 • Paikan päällä temppuratakokeiluja FC Hakan pelaajien opastuksella, fanituotteiden pop up -myynti, arvonta ja vaikka mitä hauskaa puuhaa koko perheelle! Herkkuja saatavilla kioskipisteeltä.
 • Katso etkojen ohjelma ja tule mukaan juhlatunnelmaan!

Korkeakangas DiscGolfPark, Pappilanniemi frisbeegolf, Valkeakoski DiscGolfPark

Valkeakoskelta löytyy kolmesta paikasta frisbeegolf ratoja. Frisbeegolf sopii kaikenikäisille, vaikka koko perheen yhteiseksi harrastukseksi. Frisbeetä voit lähteä heittelemään ihan leikkimielessäkin.

Myllysaaren museo

Myllysaaren museosta löydät tietoa Valkeakosken seudun historiasta, kansanelämästä ja muusta kulttuurihistoriasta sekä erityisesti paperi- ja muun teollisuuden historiasta ja perinteestä.
Myllysaaren museossa pysyvä Vana näyttely kertoo Valkeakosken ja Sääksmäen seudun historiasta. Kesäkaudella museossa on Anna Tawast – Jääneet työt näyttely.

Visavuoren museossa Nurin narin -satukierrokset

Visavuoren museon velhoprinsessa johdattaa lapset valtakuntaansa, missä kaikki sadut ovat menneet ihan nurin narin. Ruusunen on taas nukahtanut, Tuhkimo on jälleen hukannut kenkänsä, hirviön ruusu ei olekaan lakastunut ja olikohan sillä Tähkäpäällä oikeasti niin pitkä tukka kuin väitetään?

Soveltuu parhaiten alle 12-vuotiaille, mutta tekee hyvää myös aikuisille.

Ilolan maatila

Valkeakosken Metsäkansassa sijaitseva Ilolan Wanha Asema ja maatilapiha-alue ovat avoinna ennakkoon sovitusti tai teemapäivinä. Wanhalta Asemalta löydät viihtyisän lähipuodin, kahvilan ja tilausravintolan sekä piha-alueelta lasten leikkipaikan.

Maatilalla voit tutustua hevosiin, poneihin, kanoihin, kukkoihin, lampaisiin, lehmiin, vasikoihin, pupuihin, ankkoihin, vuohiin ja kissoihin. Maatilan piha-alueelle on vapaaehtoinen maksu.

Maatilan piha-alue on myös avoinna ennakkoon sovitusti perhevierailuin. Suosituissa Maatila-perhevierailuissa pääset ennakkovarauksella ja ohjatusti, vain oman perheen kesken tutustumaan maatilan eläimiin sekä ruokkimaan, hoitamaan ja hellimään niitä.

Tuomarlan tila

Valkeakoskella Kärjenniemessä sijaitseva viihtyisä Tuomarlan tila on avoinna yleisölle ennakkoon sovitusti. Varaa aikasi puhelimitse tai sähköpostitse. Kotieläinpihalla voit tutustua vuohiin, lampaisiin, ankkoihin, kanoihin, kissoihin, koiriin, poneihin ja hevosiin.

Pukkilan alpakkatila

Valkeakoskella Metsäkansassa sijaitsevalla Pukkilan tilalla kasvatetaan alpakoita sekä tuotetaan räätälöityjä alpakkaelämyksiä. Tilalle voi ennakkoon sovitusti tulla tutustumaan alpakoihin ja tilan muihin eläimin. Alpakat tarjoavat muun muassa kahviseuraa tai lähtevät metsäretkelle läheiselle laavulle.

Telin tutkimusmatka tulevaisuuksiin -lastenteatteria Kauppilanmäen museolla

”Telin tutkimusmatka tulevaisuuksiin” on Otto Tähkäpään lastenkirjasta dramatisoitu lasten- ja aikuistennäytelmä, jossa nähdään kolme huimaa seikkailua kolmeen tulevaisuuteen. Esitys on ulkona sään salliessa, huonolla kelillä esitys siirretään työväentaloon. Esityksen kesto väliaikoineen 1h 10 min. Piha-alueella voi nauttia omia eväitä. Ikäsuositus: Yli 5v.

 • To 11.7. klo 15
 • Kauppilanmäen museo, Rinnekatu 5.
 • Kauppilanmäen museoalue on avoinna 19.6.-11.8. Museoalue esittelee paperitehtaan työläisten asunto-oloja v. 1870-1920. Alue on mukava kohde myös lapsille!

Isac Elliot Työväen Musiikkitapahtumassa

Isac Elliot esiintyy Työväen Musiikkitapahtumassa perjantaina 26.7. klo 18.40-19.30. Konsertti on ikärajaton ja sinne on myynnissä tapahtuma- ja päivärannekkeiden lisäksi erillisiä konserttilippuja. Liput ovat myynnissä osoitteessa tiketti.fi.

Katso kaikki kesän tapahtumat kaupungin Tapahtumakalenterista.

Talonäyttelyssä la 27.7. lasten päivä

Glitterhaltijat ovat tekemässä lapsille glittertatuointeja klo 10-14 välisenä aikana. Lapset pääsevät myös ponin selkään, kun Taikaponit ovat paikalla klo 11-14. Taikametsän Tomero esiintyy lapsille klo 11 ja 12. 200:lle ensimmäiselle lapselle jaetaan tapahtuman portilla ilmaiset pillimehut.

Myös talokohteista löytyy lapsille ohjelmaa. Älvsbytalo jakaa 200:lle ensimmäiselle lapselle katuliidut, joilla lapset pääsevät tekemään katutaidetta Juusonniityn kaduille. Kiiruna Talon kohteessa lapsille järjestetään alapohjapilkkikilpailut. Lapsilla on mahdollisuus pilkkiä esittelykohteen kiertämisen yhteydessä saalista Kiiruna Talon alapohjasta. Pilkkikilpailut ovat avoinna lapsille klo 12-14 välisenä aikana.

 • Talonäyttely Valkeakoskella 24.7.-4.8.
 • Avoinna päivittäin klo 10-18
 • Lapset pääsevät Talonäyttelyyn ilmaiseksi aikuisen kanssa. Jos tulet Talonäyttelyyn lapsen kanssa Nyssellä, muista valita Lippupisteestä 0 € hintainen lippu, jotta lapsi pääsee myös ilmaiseksi Nyssen kyytiin.