Varhaiskasvatuksessa järjestelläään toimintoja, koska hoidossa olevien lasten määrä putosi voimakkaasti poikkeustilanteessa

Valkeakosken kaupungin varhaiskasvatuspalveluja on käyttänyt poikkeusolojen aikana noin viidesosa normaaliolojen lapsimäärästä. Kiitos kaikille perheille, jotka ovat noudattaneet hyvin hallituksen vetoomusta hoitaa lapsia kotona, jos siihen on ollut mahdollisuus. Koska lapsia on vähän palveluissa, on tullut tarve organisoida varhaiskasvatuspalveluja huomioiden voimassa olevat rajoitukset. Joitakin yksiköitä suljetaan maanantaista 30.3. lähtien.

Kaupungin muissa palveluissa varaudutaan poikkeusjärjestelyjen aiheuttamaan työvoimapulaan ja yhtenä osana varautumista varhaiskasvatuksen henkilöstöä siirtyy työhön sosiaali- ja terveyspalveluihin, koska varhaiskasvatuksen henkilöstöä on ollut paikalla lähes normaali määrä.

Jo aiemmin on suljettu Tietolan esiopetus ja lapset ovat siirtyneet Sassin ja Eerolan päiväkoteihin. Maanantaista 30.3. lähtien suljetaan Rauhalan päiväkoti ja lapset siirtyvät joko Tarttilan tai Tallinmäen päiväkoteihin. Myös Sointulan päiväkoti suljetaan ja lapset siirtyvät Sassin päiväkotiin. Lisäksi Sorrilan esiopetus siirtyy Sorrilan päiväkotiin. Yhdistäminen järjestetään niin, ettei yhdistämisen jälkeenkään yksittäiset ryhmät kasva yli kymmenen hengen kokoisiksi. Myös lasten ruokailut ja tilojen puhtaanapito voidaan järjestää poikkeustilanteen vaatimalla täsmällisyydellä. Siirtyvien lasten huoltajiin on oltu yhteydessä viikolla 13, jotta he tietävät mihin lapsi siirtyy. Lisätietoja voi kysyä päiväkotien johtajilta.

Tuija Portell
varhaiskasvatuspäällikkö