Vanhusten hoivakodissa on todettu koronavirustartunta (päivitetty 18.12.2020)

Valkeakoskella on todettu vanhusten hoivakodissa koronavirustartunta. Muut asukkaat tai henkilökunta eivät ole altistuneet.

Uutista päivitetty 18.12.2020 päivämäärällä, mihin asti vierailuja tulee välttää.

Vierailuja kyseiselle osastolle suositellaan vahvasti vältettävän. Vierailijoiden oleskelu osaston yleisissä tiloissa on kielletty tartuntatautilain nojalla tehdyllä tartuntatautilääkärin päätöksellä.

Kaikkien vanhusten ja kehitysvammaisten asumisyksiköiden vierailuja sisätiloissa suositellaan vahvasti välttämään 27.12.2020 asti.

Saattohoidon aikana vierailut mahdollistetaan yksilöllisesti. Ulkona omaisten tapaamiset ovat mahdollisia, kun niistä on sovittu etukäteen ja huolehditaan turvaetäisyyksistä sekä maskien käytöstä. Kotilomia ja asiointia kodin ulkopuolella ei asumisyksiköissä asuville nyt suositella. Näillä keinoilla pyritään suojaamaan vakavimpaan koronavirussairauden riskiryhmään kuuluvien asukkaiden henkeä ja terveyttä.

Pirkanmaan koronanyrkin suositukset voimassa 10.1.2021 asti

Kaupungin valmiusjohtoryhmä kokoontui 16.12.2020 aamulla ja totesi, että Valkeakosken kaupunki noudattaa toiminnassaan Pirkanmaan koronanyrkin suosituksia, jotka nyt siis ovat voimassa 10.1.2021 saakka.

Koulut jatkavat lähiopetuksessa joululomaan saakka siltä osin, kuin oppilaita ei ole erikseen määrätty karanteeniin tai etäopetukseen.