Valkeakoski juhlii 100-vuotista taivaltaan vuonna 2023

Valkeakoski 100 vuotta logo.

Juhlavuoden kunniaksi on julkaistu Valkeakoski 100 vuotta -sivusto, jolla kerrotaan kauppalan historiasta ja juhlavuoden tapahtumista.

Vuonna 2023 juhlitaan Valkeakosken kauppalan perustamisen 100-vuotisjuhlaa. Tasavallan Presidentin asetus Valkeakosken kauppalan perustamisesta annettiin Helsingissä 27.10.1922. Asetuksella määrättiin Valkeakoski ympäristöineen vuoden 1923 alusta Sääksmäestä erillisenä kuntana toimivaksi kauppalaksi. Valkeakoski-päivää vietetään nykyään aina 27. päivä lokakuuta kauppalan perustamisasetuksen vuosipäivänä.

100-vuotisjuhlavuosi on täynnä upeita tapahtumia kaiken ikäisille

Juhlavuoden tapahtumista kerrotaan Valkeakoski 100 vuotta -sivustolla. Juhlavuodella on kolme teemaa, jotka kokoavat yhteen tapahtumia ja toimintaa koko vuoden ajalta:

  • Liikkuva ja harrastava Valkeakoski.
  • Vuosisadan kesä – Vesillä ja festareilla.
  • Kulttuurin ja valon vuosi.

Vuoden aikana Valkeakoskella järjestetään mm. SM-tason urheilukisoja niin hiihdon kuin soudun merkeissä, nautitaan elävästä musiikista Valkeakoski 100 vuotta -juhlakonserteissa ja kesäfestareilla, ja koetaan monipuolisia kulttuurielämyksiä teatterin, taiteen ja historian tiimoilta.

Valkeakoski 100 -logot saatavilla vapaaseen käyttöön

Juhlavuoden kunniaksi on suunniteltu Valkeakoski 100 -logo, joka on tarkoitettu kaikkien valkeakoskelaisten toimijoiden, kuten yritysten, yhdistysten ja tapahtumien vapaaseen käyttöön. Logoa ei ole tarkoitettu vain kaupunkiorganisaation käyttöön, vaan se on koko kaupungin juhlavuoden yhteinen tunnus. Kaikkia valkeakoskelaisia kannustetaankin käyttämään sitä omassa toiminnassaan.

Lisätietoja:

Petra Kotro
Kulttuurituottaja
040 335 7021
petra.kotro@valkeakoski.fi

Juhlavuoden toiminnasta tiedotetaan kaupungin kotisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Tarkat tiedot yksittäisistä tapahtumista löytyvät tapahtumakalenterista ja tapahtumajärjestäjien omilta kotisivuilta. Muutokset ohjelmaan ovat mahdollisia. Valkeakoski 100 vuotta -juhlasivustoa päivitetään juhlavuoden aikana.

Linkit:

Valkeakoski 100 vuotta -juhlasivusto

Valkeakoski 100 vuotta -logot