Valkeakosken kaupunki on mukana Miljoona roskapussia -kampanjassa

Nainen laittaa roskapussia roska-astiaan. Miljoona roskapussia kampanjan logossa silmät roskapussissa.

Yle järjestää kevään aikana Miljoona roskapussia -kampanjan, jonka tarkoituksena on kannustaa suomalaisia keräämään ympäristöstään miljoona pussillista roskaa kahden kuukauden aikana.

Roskapussien määrää merkitään reaaliaikaisesti yle.fi/miljoonaroskapussia -sivulle päivittyvään laskuriin. Valkeakosken kaupunki on mukana kampanjassa yhdessä yli sadan suomalaisen kaupungin, kunnan ja järjestön kanssa.

Kampanja-aika

Kampanja on käynnissä 13.4.–14.6.2023. Yle TV1:ssä nähdään suorana lähetyksenä Miljoona roskapussia -starttiohjelma 13.4. klo 20–20.30 ja kampanjan päätöslähetys 14.6. klo 20–20.30.

Miten voi osallistua?

 1. Ota mukaan hanskat ja tyhjä pussi sekä mahdolliset roskapihdit.
 2. Lähde ulos – yksin tai porukalla.
 3. Kerää roskia ympäristöstä.
 4. Vie keräämäsi roskat sekajätteeseen, kun roskapussi on täysi. Voit viedä roskat julkisiin roskiksiin.
 5. Merkitse keräämiesi roskapussien määrä Valkeakosken kaupungin kohdalle Yle:n verkkosivuilla. Huomaa, että laskuri sivulla aukeaa vasta 13.4.2023. Miljoona roskapussia -kampanjasivu.
 6. Haasta ystäväsi mukaan! Käytä sosiaalisessa mediassa aihetunnisteita #MiljoonaRoskapussia, #ValkeakoskiSiistiksi ja #MiljoonaRoskapussiaValkeakoski.

Roskapussin kokoa ei ole tarkasti määritelty. Pussi voi olla esim. 25 litran pussi (ruokakaupoissa myytävä koko) tai vaikka hedelmäpussi. Pääasia on, että roskia kerätään!

Valkeakosken kaupungin isoja roska-astioita löytyy:

 • Jäähallin linja-autojen pysäköintialueelta.
 • Kirkonrannan vieraslaiturilta.
 • Lepänkorvan vieraslaiturilta.
 • Apianlahden venesatamasta.
 • Sointulan venesatamasta.
Kartta, jossa näkyy Valkeakosken kaupungin isojen roska-astioiden sijainnit.
Valkeakosken kaupungin isojen roska-astioiden sijainti.

Avoimet siivoustalkoot

Valkeakosken kaupunki järjestää kaikille avoimet siivoustalkoot keskiviikkona 19.4.2023 klo 14-18 Lepänkorvan puistossa. Tarjolla on lainattavia roskapihtejä, roskapusseja sekä pientä tarjottavaa kerääjille.

Järjestö tai seura, tule mukaan

Edustatko jotain seuraa tai järjestöä? Lähde mukaan siistimään Valkeakoskea. Kaupunki voi pyydettäessä toimittaa roskapusseja ja lainata roskien keruupihtejä yhdistysten järjestämiin tapahtumiin. Kampanja-aikana järjestettävistä roskien keruutapahtumista voidaan ilmoittaa etukäteen kaupungin tapahtumakalenterissa sekä muissa kanavissa. Kampanjasta kiinnostuneita järjestötoimijoita pyydetään ilmoittamaan mahdollisista tapahtumista kaupungin tapahtumakalenteriin.

Lisätietoja

Ossi Kekki
Ilmastoasiantuntija, Valkeakosken kaupunki
040 335 6014, ossi.kekki@valkeakoski.fi

Juttuvinkkejä ja uutisia tapahtumista voi ehdottaa kotisivuille:
Annika Sadeharju
Verkkoviestintäassistentti, Valkeakosken kaupunki
040 335 6008, annika.sadeharju@valkeakoski.fi