Facebook pixel

Valkeakoskelle tulee kolmas frisbeegolfrata

Mies heittää frisbeetä koriin ja toinen mies seuraa taustalla

Uusi 12-väyläinen frisbeegolfrata avataan ensi kesänä Pappilanniemeen.

Rata on luokiteltu B1-tasoiseksi ja sen pituus on noin 3,3 kilometriä. Rata toteutetaan yhteistyössä Valkeakoski Disc Golf ry:n kanssa. Radan on suunnitellut kokenut ammattilainen, kaksinkertainen Suomen mestari Pasi Koivu ja sen suunnittelussa on ollut apuna myös Valkeakoski Disc Golf ry:n puheenjohtaja Ossi Harinen.

Rata sijoittuu luontopolun ylälenkille ja se on suunniteltu niin, ettei sen toiminta häiritse alueella sijaitsevan ulkokirkon käyttöä. Pappilanniemen leiriläiset ja muut kurssikeskuksen vieraat voivat mennä radalle Pappilanniemen puolelta. Ulkopuoliset heittäjät puolestaan ohjataan lähtemään radalle Viidennumeron pysäköintialueelta.

Alueen omistaa Sääksmäen seurakunta, joka kehittää aluettaan luontomatkailukohteena. Pappilaniemen luontopolku on myös kunnostettu ja sen kehittämistä jatketaan.

Lajin harrastamiselle on erinomaiset mahdollisuudet Valkeakoskella. Valkeakoskella on ennestään kaksi frisbeegolf-rataa, joista toinen sijaitsee Eerolassa (9-väyläinen, B1-tasoinen rata) ja toinen Korkeakankaalla (kilpatason 18-väyläinen AA1-tason rata).

Lue lisää Valkeakosken frisbeegolfradoista.