Valkeakoskelle kunniamaininta yritysten ympäristövastuullisuuden edistämisestä

Tänä vuonna kilpailussa kartoitettiin myös kuntien tekoja yritysten ympäristövastuullisuuden edistämiseksi.

“Päätimme huomioida Valkeakosken kaupungin erityisellä kunniamaininnan toimistaan yritysten ympäristövastuullisuuden parantamiseksi. Valkeakoski osallistuu aktiivisesti myös seudullisiin hankkeisiin, mikä hyödyttää koko maakuntaa. Tutkimukset osoittavat, että ympäristövastuullisuus jää pienissä ja keskisuurissa yrityksissä muiden toimien varjoon, ja teeman esille nostamisella haluamme muistuttaa, että ilmastoasiat kuuluvat kaikille. Myös pienten yritysten teoilla on suuri merkitys,” Pirkanmaan Yrittäjien elinkeinoasioiden päällikkö Maria Virtanen sanoo.

Pirkanmaan Yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailussa perusteemat pysyvät vuodesta toiseen samoina, mutta joka vuosi nostetaan esiin myös erityisen ajankohtaisia aiheita.

Taustatietoa Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -kilpailusta

Vuosittain järjestettävässä kilpailussa arvioidaan kunnan yrittäjyysmyönteisyyttä sekä elinvoimatekijöitä. Kilpailuun osallistutaan itsearviointilomakkeella, joka täytetään kunnan viranhaltijoiden, luottamushenkilöiden ja paikallisten yrittäjäyhdistysten yhteisessä arviointikeskustelussa. Kilpailutuloksista julkistetaan kolmen kärki sekä edellisen vuoden aikana elinvoima-asemaansa eniten parantanut kunta.

Kilpailu järjestettiin nyt kuudetta kertaa. Kilpailun ovat aikaisemmin voittaneet Lempäälän kunta (2017), Ylöjärven kaupunki (2018), Sastamalan kaupunki (2019), Pirkkalan kunta (2020) ja Parkanon kaupunki (2021). Voittajalla on oikeus käyttää vuoden ajan Pirkanmaan yrittäjyys- ja elinvoimakunta -nimikettä. Kilpailun toteuttavat yhteistyössä Pirkanmaan Yrittäjät ja Pirkanmaan liitto.

Kilpailun voitto meni Nokialle, jossa elinvoima-asioiden kehittämiseen on ryhdytty aivan uudenlaisella draivilla ja ennakkoluulottomin kokeiluin, ja jonka seurauksena kaupunki on vuosi vuodelta petrannut sijoitustaan kilpailussa. Muut palkintosijat menivät Lempäälään ja Kangasalalle.