Valkeakoskelaiset yritykset ja yhdistykset mukaan ilmastoverkostoon

Nainen ulkoiluttaa koiraa metsässä Rapolanharjulla.

Pirkanmaan Ilmastoverkosto on maksuton yhteistyöverkosto, joka tukee jäsentensä ilmastotyötä ja auttaa saavuttamaan asetettuja tavoitteita.

Ilmastoverkostoon on liittynyt toiminnan alkuvaiheessa 21 yritystä, jotka haluavat pienentää toimintansa hiilijalanjälkeä. Yksi yrityksistä on valkeakoskelainen HPS-Hupaset Oy.

– Ilmastotyö on keino lisätä kilpailukykyä ja turvata yritystoiminnan tulevaisuus muuttuvassa toimintaympäristössä. Ilmastoverkosto tarjoaa ajankohtaista ja luotettavaa tietoa aiheesta ja tukee yrityksesi ilmastotyötä. Kannattaa liittyä mukaan, rohkaisee Valkeakosken kaupungin yritysasiamies Vesa Varho.

Vertaistukea, tietoa ja näkyvyyttä

Ilmastoverkosto järjestää jäsenilleen webinaareja, työpajoja, ilmastoklinikoita ja yritysvierailuja. Tulevia webinaariteemoja ovat ilmastoviestintä, maatalouden ilmastotyö ja rakentaminen. Lokakuussa järjestetään tilaisuus, jossa on mahdollista laskea oman yrityksen hiilijalanjälki ja helmikuun työpajassa syvennytään yrityksen ilmastoviestintään.

Ilmastoverkosto tarjoaa näkyvyyttä jäsenyritysten ilmastotyölle. Jäsenyritykset saavat käyttöönsä ilmastoverkoston tunnuksen, uusista ilmastokumppaneista tehdään uutinen ilmastoverkoston sivuille ja jäsenten ilmastotoimenpiteitä nostetaan verkoston somekanaviin.

– Ilmastoverkoston jäsenet eli ilmastokumppanit näkevät ilmastoverkoston mahdollisuutena vaihtaa kokemuksia muiden kanssa ja löytää uusia yhteistyökumppaneita, sanoo ilmastoverkoston koordinaattori Anu Salminen.

Yksi tavoite riittää

Ilmastoverkostoon pääsee mukaan asettamalla toiminnalleen yhden tavoitteen, jolla vähennetään organisaation päästöjä tai muutoin edistetään ilmastotyötä. Verkostoon voi liittyä helposti ilmastoverkoston nettisivuilla.

– Hyvä tavoite innostaa tekemään toimenpiteitä, on riittävän konkreettinen ja tuntuu saavutettavalta. Jokainen organisaatio asettaa tavoitteensa omista lähtökohdistaan, toteaa Salminen.

Ilmastoverkoston rakentaminen on osa ympäristöministeriön rahoittamaa Etelä- ja Lounais-Pirkanmaan ilmastoekosysteemi –hanketta, jossa ovat Valkeakosken lisäksi mukana Akaa, Punkalaidun, Pälkäne, Sastamala ja Urjala. Verkoston toiminta on tarkoitettu toiminnan alkuvaiheessa hankealueelle sijoittuville yrityksille.

Lisätietoja

Anu Salminen
Ilmastoverkoston koordinaattori
anu.salminen@akaa.fi
040 335 3536