Tule mukaan yhteistyöhön lasten ja nuorten harrastusverkostoon

oppilas maalaa akryyliväreillä

Harrastava Valkeakoski -hanke vahvistaa toimijoiden välistä yhteistyötä ja luo rakenteen kehittyvälle harrastustoiminnalle. Aktiivinen harrastustoiminta on tärkeää ennaltaehkäisevää toimintaa ja yksi tärkeä hyvinvoinnin osatekijä.

Valkeakoski on mukana opetus- ja kulttuuriministeriön Harrastamisen Suomen mallin pilotissa. Saimme avustusta koulupäivien yhteydessä tapahtuvaan harrastus -ja kerhotoimintaan keväälle 2021 yhteensä 28 000 euroa.

Meillä hankkeen nimi on Harrastava Valkeakoski. Hankkeen kautta vahvistamme valkeakoskelaisten lasten ja nuorten harrastuskokonaisuutta täydentämään koulujen kerhotoimintaa ja muuta vapaa-ajan toimintaa.

Hankkeen tavoitteena on saada 1.-9. vuosiluokkien oppilaille mielekäs ja maksuton harrastus koulupäivän yhteyteen. Kerhotarjontaa suunnitellaan valtakunnallisen koululaiskyselyn tulosten perusteella. Myös Valkeakosken koululaiset vastasivat kyselyyn ja näin tiedämme millaisia harrastuksia he haluavat. Mukaan mahtuu silti lisää toimijoita ja uusia harrastusmuotoja. Valkeakosken koulukerhoista on ilmestymässä lähiaikana “lukujärjestys”, josta näkyvät kaikkien Valkeakosken koulujen tarjolla oleva kerho -ja harrastustoiminta.

Valkeakoskella yhteyshenkilö kerhojen osalta on Eija Päiväniemi. Otamme mielellämme vastaan ideoitanne ja toiveitanne koulujen kerho- ja harrastustoimintaan liittyvissä asioissa.

Yhteystiedot: ohjaaja Eija Päiväniemi, eija.paivaniemi@edu.valkeakoski.fi, p. 040 3356277.