Terveyspalveluissa edelleen erityisjärjestelyjä koronatilanteen vuoksi

Voimassa olevia rajoituksia on edelleen noudatettava.

Koronavirustilanne on rauhallinen niin Valkeakoskella kuin koko Pirkanmaallakin. Rajoitustoimia on vähitellen purettu, kun ensin avautuivat koulut ja kesäkuun alusta lähtien kokoontumistrajoituksia laajennetaan alle 50 hengen tilaisuuksiin. Myös ravintolat saavat olla rajoitetusti auki kesäkuun alusta lähtien.

Edelleen voimassa on kuitenkin ulkomailta tulevien henkilöiden velvoite pysyä kahden viikon ajan karanteenissa ulkomailta paluun jälkeen.

Samoin kokoontumisissa, työpaikoilla ja vapaa-ajalla pitää edelleen kiinnittää huomiota turvaväleihin ja hygieniaan.

Terveyskeskuksessa hengitystieinfektio-oireiset potilaat hoidetaan edelleen erillään muusta toiminnasta vanhan tk-sairaalan tiloissa toimivalla infektiovastaanotolla. Infektiovastaanotolle ohjataan kaikki flunssaoireiset potilaat, vaikka lääkärin vastaanoton syy olisikin jokin muu vaiva. Tästä syystä lieviäkin flunssan oireita potevan on soitettava terveyskeskukseen varatakseen ajan, ennen kuin tulee paikalle. Näin flunssaoireiset potilaat osataan ohjata oikealle vastaanotolle, eikä altisteta muita potilaita ja työntekijöitä mahdolliselle koronavirustartunnalle. Koronavirus voi olla myös lieväoireinen, ja jatkotartuntojen ehkäisemiseksi suositellaan covid-19-näytteeseen hakeutumaan herkästi.