Terveyskeskuksen infektiovastaanotto ja covid-19 näytteenottopiste siirtyvät toisiin tiloihin 11.5.

Terveyskeskuksen infektiovastaanotto ja covid-19-näytteenottopiste siirtyvät Hoikusta terveyskeskussairaalan Akuuttiosastolta vapautuneisiin tiloihin ma 11.5 alkaen.

Kulku vastaanotolle tapahtuu hammashoitolan ja entisen Akuuttiosaston rakennusten välistä. Ovi vastaanotolle on entisen Akuuttiosaston rakennuksen päädyssä. Opasteet paikalle laitetaan hammashoitolan ulko-oven läheisyyteen maanantaina 11.5. Kulku ei siis ole hammashoitolan kautta.

Hammashoitolan edessä on pysäköintitilaa parille autolle, mutta muuten pysäköinti tapahtuu terveyskeskuksen parkkipaikalla. Infektiovastaanotolle ja näytteenottoon pääsee edelleen vain ajanvarauksella ammattilaisen arvion perusteella. Yhteydenotot koronavirusepäilyssä tai hengitystieinfektio-oireissa pyydetään edelleen puhelimitse sairaanhoitajien puhelinaikana tai koronaneuvontapuhelimeen klo 8-16. Myös sähköinen yhteydenotto Klinik-palvelun kautta kaupungin nettisivulta toimii korona-asioissa kaikkina päivinä kellonajasta riippumatta.

Infektiovastaanotolle ja näytteenottoon tullaan noutamaan oven ulkopuolelta, eli sisätiloihin ei pääse odottamaan. Keskittämällä kaikki hengitystieoireiset potilaat ja koronanäytteenoton erillisiin tiloihin suojaamme niin kaikkia terveyskeskuksessa asioivia henkilöitä kuin henkilökuntaakin. Terveyskeskuksen muissa tiloissa ei tutkita tai hoideta koronaviruspotilaita tai sellaisiksi epäiltyjä, joten asiointi terveyskeskuksen ajanvarausvastaanotoilla on turvallista myös koronaviruksen riskiryhmiin kuuluville.

Halutessaan ajanvarauksen yhteydessä voi toivoa myös etävastaanottoa, joka on mahdollista joko puhelimitse tai videovastaanoton muodossa.