Tapahtumien superlauantaina 2.9. ohjelmaa koko perheelle vauvasta vaariin

Säilättäret-teatteriryhmä ja räpartisti Sexmane yhdistetyssä kuvassa.

Lasten lystilauantai, Voipaalan Wanhan ajan markkinat ja nuorison oma Onnirokki käynnistävät tapahtumarikkaan syksyn Valkeakoskella.

Kuvat: Säilättäret / Sexmane

Valkeakosken 100-vuotisjuhlavuoden syksy käynnistyy räjähtäen tapahtumien superpäivänä, kun lauantaina 2.9. ympäri Valkeakoskea ja Sääksmäkeä järjestetään peräti kolme suurtapahtumaa. Kaikkiin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Lystilauantai Seikkailupuistossa klo 9.30 – 12

Lystilauantai on iloinen koko perheen tapahtuma, joka sopii hyvin perheen pienimmille. Luvassa on paljon kivaa tekemistä erilaisilla toimintapisteillä. Valkeakosken 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi tapahtuman teemana on 100 vuoden aikahyppy! Panssariprikaatin VMTK-soittokunta soittaa tapahtumassa lastenlauluja klo 10 – 10.30.

Mukana tapahtumassa:

 • varhaiskasvatus
 • liikuntatoimi
 • kaupunginkirjasto Valo
 • Sääksmäen seurakunta
 • MLL Valkeakoski
 • Valkeakoski-Vanajavesi soroptimistit
 • Valkeakosken musiikki- ja tanssiopisto
 • Valkeakoski-opiston teatteriopisto
 • Norlandia päiväkodit Woltti
 • VPK
 • Poliisi.

Wanhan ajan markkinat Voipaalassa klo 11 – 15

Voipaalan taidekeskuksen syksyn Wanhan Ajan Markkinat ovat perinne, joka tuo koko kylän asukkaat ja vieraatkin Sääksmäen historialliseen kulttuuriympäristöön. Näillä markkinoilla paikalliset taiteilijat, maatilalliset, käsityöläiset ja yhdistykset voivat myydä tuotteitaan ja tehdä toimintaansa tutuksi.

Tänä vuonna markkinoiden erityisohjelmasta löytyvät myös Patsastelua Voipaalasta Rapolaan -opastus klo 11  sekä koko perheen Pyhän Päärynän Legenda-teatteriesitys tallipihalla klo 12. Säilättäret-ryhmän vauhdikas ja humoristinen näytelmä yhdistää sirkusta, akrobatiaa ja musiikkiteatteria. Kesto noin 50 min.

Voipaalan piha-alueella voi koko tapahtuman ajan kokeilla perinnejousiammuntaa, kuunnella Juha Tiensuun sellomusiikkia ja vaikka tutustua Pukkilan tilan alpakoihin. Markkinakojuissa on myynnissä niin käsitöitä, keramiikkaa, taide-esineitä kuin satokauden herkkujakin. Ruoka-alue tarjoaa monenlaisia makuelämyksiä. Voipaalan taidekeskuksen ja Ilkka-ateljeen näyttelyt, Kartanokahvila sekä -puoti ovat avoinna markkinapäivänä poikkeuksellisesti klo 11-15.

Onnirokki Nuorisokeskus Pultin alueella klo 15 – 18

Perinteinen nuorten oma musiikkitapahtuma Onnirokki valtaa tänä vuonna Nuorisokeskus Pultin levittäytyen sekä Pultin sisätiloihin että piha-alueelle! Tapahtuman pääesiintyjänä on supersuosiota nauttiva, huikeita festarikeikkoja vetänyt räpartisti Sexmane. Päälavalla esiintymässä myös Valkeakoskelta ponnistava räppäri James-J sekä Tomas Jouhilampi, #sanoSTOPväkivallalle-liikkeen perustaja. Pultin sisälavalla tunnelmaa nostattavat nuoret artistit Joel Haapala ja Umut Samet.

Onnirokki on päihteetön ja energiajuomaton tapahtuma, jonka järjestää Valkeakosken kaupungin nuorisotoimi yhteistyössä Valkeakosken kulttuuripalvelujen kanssa. Tapahtuman pääsponsorina toimii Valkeakosken Yrittäjät ry. Yhteistyökumppaneita mukana menossa ovat Valkeakosken Energia sekä K-Market Apiankatu & Sointula.

Katso tapahtumailmoitukset tapahtumakalenterista: