Taiteiden polulla elämyksiä koko perheelle

Esiintyjiä ja lavasteita Tukinuitosta tuulipukuun ja Koitosta Koskiseen näytelmästä.

Perinteikäs Taiteiden polku levittäytyy taas torstaina 17.8.2023 ympäri Valkeakoskea ja Sääksmäkeä. Tapahtumapäivänä on mahdollisuus nähdä, kuulla ja kokeilla itse niin esittäviä taiteita kuin kädentaitoja.

Kuva: Teatteri-illat

Nautintoja teatterin ystäville Valkeakosken 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi

Valkeakosken 100-vuotisjuhlavuonna Taiteiden polussa illan kohokohtana on kaikille avoin ja pääsymaksuton näytös 100-vuotisjuhlanäytelmästä Tukinuitosta tuulipukuun ja Koitosta Koskiseen, joka nähdään Apianniemen kesäteatterin näyttämöllä klo 20 alkaen. Näytelmän on tuottanut Teatteri-illat työryhmä ohjaajanaan Marko Itkonen. Viime Valkeakoski-päivänä ensiesityksensä saanut juhlanäytelmä saa nyt toisen paljon odotetun yleisönäytäntönsä, jota ei kannata jättää väliin!

Lapsiperheiden ja muiden nukketeatterin ystävien kannattaa suunnata kaupunginkirjasto Valoon, jossa esitetään Oikea helmi –nukketeatteriesitys. Esityksen on toteuttanut ja esittää Suvi-Maaria Lehtonen Nukketeatteri Suvisiivestä. Valkeakosken kaupunginteatterilla voit käydä tutustumassa ennakkoon syksyn odotettuun Veriruusut-näytelmään avoimissa harjoituksissa.

Musiikin ja tanssin riemua

Musiikin ja tanssin ystäviä hellitään ympäri kaupunkia. Myllysaaren museon gondolisalissa raikaa musiikkikahvila, ja tanssiopiston tiloissa Myllysaaren 2. kerroksessa ollaan taidetanssin pyörteissä.

Lepänkorvan puistossa on mahdollisuus tutustua harvemmin näillä kulmilla nähtyyn israelilaisen tanssin askeliin, kun tanssiryhmä Kanfei Ruach, esiintyy Lepänkorvan amfiteatterilla. Samassa paikassa illan päättää Valkeakosken Soittokunnan oma seitsikko Walki Brass johtajanaan Jarno Paija. Elokuisessa illassa kuultavat Pimeän soitannot lumoavat yleisönsä, joka saa halutessaan ottaa oman taskulamppunsa mukaan ja valaista ympäristöä soiton tahdissa.

Kuvataiteita ja kädentaitoja koko perheelle

Rapolan kuvanveistäjien savipajat perheen pienimmille kädentaitajille tarjoavat mahdollisuuden kokeilla itse savitöiden tekemistä. Myös Valkeakosken kuvataiteilijoiden Taidetalolla on avoimet ovet ja oiva tilaisuus luovaan tekemiseen. Voipaalan Taidekeskuksessa on nähtävillä huikeita kävijämääriä kerännyt Teija-Tuulia Aholan näyttely Auringon hyvästijättö, johon voi tutustua vaikka ennen ihanaa iskelmäkonserttia barokkipuutarhassa.

Eikä siinä vielä kaikki! Taiteiden polulta löydät vaikka mitä aina yhteislauluista runonlausuntaan tai historia-aiheisiin opastuksiin.

Lisätiedot:

Petra Kotro, kulttuurituottaja
Puh. 040 335 7021
Valkeakosken kulttuuripalvelut