Skanska ja Valkeakosken kaupunki ovat sopineet Sorrilan yhtenäiskoulun toteutuksesta

Sorrilan yhtenäikoulun havainnekuva.

Rakennustyöt alkavat vuoden 2023 alussa, ja uusi koulu valmistuu keväällä 2025. Koulu tulee enimmillään noin 850 oppilaan käyttöön esikoulusta peruskoulun päättäviin.

Sorrilan yhtenäiskouluun sijoittuvat Sorrilan koulun, Naakan, Leppälän, Sassin ja Tietolan oppilaat sekä Sorrilan esiopetus. Sorrilan yhtenäiskoulu rakentuu osoitteeseen Koulukatu 13, eli nykyisen koulurakennuksen paikalle. Vanhan koulurakennuksen purkaminen alkaa tammikuussa, ja varsinaiset rakennustyöt käynnistyvät huhtikuussa.

Uudisrakennus yhdistetään yhdyskäytävällä tontilla sijaitsevaan pieneen kivikouluun, joka on rakennettu 1932. Vuonna 1920 rakennettu vanha puukoulu jää paikalleen. Uuteen koulurakennukseen tulee opetustilojen, ruokalan ja henkilökunnan tilojen lisäksi myös liikuntasali. Koulurakennukseen on suunniteltu myös ilta- ja viikonloppukäyttöä.

Neljä henkilöä seisoo kirjoituspöydän takana. Ikkunasta näkyy Myllysaaren museo.
Kuvassa rakennuttajainsinööri Tuomas Palander, Sorrilan yhtenäiskoulun rehtori Esko Silvola, tekninen johtaja Hanna-Kaisa Lahtisalmi ja Skanskan yksikönjohtaja Perttu Pitkälä.

Uudisrakennuksen koko on 9765 bruttoneliömetriä. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 32 835 000 euroa, josta Skanskan urakan osuus noin 28 miljoonaa euroa.

”Sorrilan yhtenäiskoulun rakentaminen jatkaa Valkeakosken kaupungin mittavia panostuksia koulu- ja varhaiskasvatusverkoston kehittämiseen. Olemme tietoisesti halunneet panostaa lasten ja nuorten hyvinvointiin sekä olosuhteiden parantamiseen. Kaupunki on viimeisen 10 vuoden ajan investoinut päiväkotien, koulujen ja vapaa-aikakeskuksen rakentamiseen yli 85 miljoonaa euroa”, kertoo Valkeakosken kaupunginjohtaja Minna Uschanoff.

Lisätietoja

Minna Uschanoff
040 335 6000
minna.uschanoff@valkeakoski.fi

Lue lisää Sorrilan yhtenäiskoulun rakennushankkeesta Skanskan sivuilta

Sorrilan yhtenäiskoulun rakennushanke