Saitko Kiertokapulalta jätehuollon perusmaksulaskun?

Jätehuollon perusmaksu on asuinrakennus/-huoneistokohtainen vuosimaksu. Perusmaksu kuuluu kaikille alueen rakennus- ja huoneistorekisteriin merkityille asunnoille ja vapaa-ajan asunnoille.

Jätelautakunta Kolmenkierto on päättänyt jätelain mukaisen perusmaksun käyttöönotosta jätelautakunnan kokouksessa 22.10.2020 § 53. Perusmaksu otettiin käyttöön vuoden 2022 alusta alkaen. Perusmaksulla katetaan mm. jäteasemien perustaminen ja ylläpito, jäteneuvonnan kulut, vaarallisen jätteen vastaanotto ja jätehuoltoviranomaisen toiminta. Perusmaksu osoitetaan rakennuksen asukkaalle tai omistajalle, jos asukastietoa ei ole Kiertokapula Oy:n tiedossa.

Saitko laskun purkukuntoisesta talosta?

Jos asuinrakennus on purkukuntoinen, omistajan tulee hakea kunnan rakennusvalvonnasta purkamislupaa tai tehdä purkamisilmoitus ja purkaa rakennus. Perusmaksun laskutus (ja jätehuollon järjestämisvelvollisuus) lakkaa, kun rakennus poistuu rakennus- ja huoneistorekisteristä.

Onko laskussasi virhe?

Laskua koskevissa tiedusteluissa voi olla yhteydessä laskun lähettäjään. Asiakastietojen muutoksissa ollaan yhteydessä Kiertokapula Oy:n perusmaksun asiakaspalveluun.

Mikäli haluat hakea muutosta perusmaksuun, voit tehdä maksumuistutuksen 14 päivän kuluessa maksun saamisesta. Huomioithan, että perusmaksua ei lähtökohtaisesti poisteta/kohtuullisteta.

Lisätietoja