Sähköinen ajanvaraus laajenee lastenneuvolaan sekä kouluterveydenhuoltoon

Valkeakosken lastenneuvolaan voi nyt varata ajan sähköisen ajanvarauksen kautta.

Sähköisen ajanvarauksen kautta voi varata ajan lastenneuvolaan 1, 2, 3, 5 ja 6 vuotiaiden lasten määräaikaistarkastuksiin.

1,5 vuotiaiden ja 4 vuotiaiden määräaikaisten terveystarkastusten ajanvaraus tapahtuu kuten ennen puhelimitse tai sähköisen yhteydenoton Klinikin kautta.

Syksystä alkaen sähköinen ajanvaraus on mahdollista myös kouluterveydenhuollossa. Kouluterveydenhuollon sähköisen ajanvarauksen kautta voi varata ajan kontrolleja varten. Nämä tarkoittavat tilanteita, jolloin on jostain syystä tarvetta kontrolloida pituutta, painoa, verenpainetta, näköä, kuuloa tms. vuosittaisten terveystarkastusten lisäksi. Ohjeen kontrollin tarpeesta antaa koululääkäri tai terveydenhoitaja.

Koulukohtaisesti on mahdollista varata sähköisesti aika myös joihinkin ikäkausitarkastuksiin. Näistä kouluterveydenhoitajat tiedottavat tarkemmin Wilman kautta.

Sähköisen asioinnin järjestelmänä on eTerveyspalvelut. Kun asiakas käyttää eTerveyspalveluita ensimmäistä kertaa, hänen tulee täyttää käyttösopimus. Tunnistautumista varten tarvitaan suomalaiset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmennekortti. Kun varaat lapselle ajan lapsesi puolesta, siihen tarvitaan hänen suostumuksensa. Alle 15-vuotiaan lapsen huoltaja voi tehdä puolesta asiointi sopimuksen eTerveyspalveluissa. Valtuudet puolesta asiointiin haetaan Suomi.fi-palvelusta.

Lisätietoja lastenneuvolan ja kouluterveydenhuollon sivuilta.