Facebook pixel

Runopolku Kirjaslammella 10.-30.10.2021

Metsän puita ja sammalmaastoa.

Runoryhmä Sananjalka vie runot puihin Kirjaslammella. Runopolku antaa mahdollisuuden nauttia sanataiteesta moniaistisesti luonnon keskellä.

Valkeakosken keskustan välittömässä läheisyydessä, Kirjaslammen ympäristössä, avautuu sunnuntaina 10.10.2021 Aleksis Kiven ja suomalaisen kirjallisuuden päivänä Runo meni puihin – runopolku tapahtuma. Tapahtuma on avoinna 10.10.-30.10.2021 ja runopolulle voi yleisö mennä silloin, kun itselle sopii. Jos menet paikalle iltahämärissä, ota otsalamppu tai taskulamppu mukaan. Runot on merkitty heijastinnauhalla.

Tapahtuman takaa löytyy runoryhmä Sananjalka

Runoryhmässä mukana ovat Joni Saari, Pyry Joki, Sari Järvinen ja Petra Pikkanen – neljä hyvin erilaista kirjoittajaa. Ryhmän jäsenet löysivät toisensa pari vuotta sitten hotelli Waltikassa järjestetyssä lavarunotapahtumasta. Nuoret miehet Joni ja Pyry – Joni Saari on suomalaisen aforismitaiteen tulevaisuuden toivo, Pyry Joki tunnetaan niin monitaiturina teatterilavoilta kuin kitaran kanssa keikkailemasta. Keski-ikäiset, raihnaiset naiset Sari ja Petra – Sari kirjoittaa lyriikoita kymmeniä viikossa ja säveliä niihin on tehnyt mm. Popedasta tuttu Costello, Petra taas on koskilainen monitoiminainen ja kulttuurin moniosaaja, joka on julkaissut runoteoksen Otsikoita ja sivulauseita.

Runo meni puihin – runopolulta löytyy jokaiselle kirjoittajalle oma polku, jossa on 20 tekstiä jokaiselta Sananjalan jäseneltä – metsästä löytyy siis 80 runoa, lyriikkaa, aforismia, johon sukeltaa.

Valkeakoski-päivänä 27.10. voit kuunnella runopolulla runoja

Valkeakoski-päivänä 27.10. runoryhmä Sananjalan jäsenet ovat runopolulla lukemassa runoja klo 10-11 ja 17-18.