Pyörämatkailupäivä 11.5. lauantai

Nainen istuu kalliolla ja katselee Vanajavedelle, naisen pyörä on lisäksi kalliolla.

Tällä viikolla on vietetty pyöräilyviikkoa ja la 11.5.2024 teemana on pyörämatkailu.

Lähimaastot ja maisemat on helppo ottaa haltuun polkien

Valkeakoskella luonto ja kivat pyöräilyreitit sekä majapaikat, kahvilat ja ravintolat reittien varrella ovat helposti saavutettavissa. Pirkanmaan kattava pyöräilyverkosto Järvien reitit luo pyörämatkailijalle upeat mahdollisuudet tutustua ympäristöön ja Valkeakoski on osana Järvien Reittien Pikku-Vanajan ja Roineen reittejä.

Pikku-Vanaja-reitti (n. 45 km) sijoittuu Vanajaveden pohjoisosiin (Valkeakoski – Sääksmäki – Tarttila – Toijala – Metsäkansa – Kärjenniemi). Päiväretkeksi soveltuva reitti kulkee Sääksmäen siltojen ja tunnelmallisen Ilolan maatilaidyllin lisäksi Voipaalan taidekeskuksen ja Visavuoren taideaarteiden lomassa. Reitin varrella on yksi Suomen merkittävimpiä esihistoriallisia linnavuoria, Rapolanharju.

Roineen reitti (n. 83 km) on kolmen kunnan alueella kulkeva reitti, joka halkoo idässä Kangasalan ja Pälkäneen harjumaisemat sekä sivuaa Pälkäneen ja Valkeakosken maalais- ja järvimaisemat. Reitin varrelle osuu kaikkien kuntien kaupunkikeskustat, joten palvelut ovat lähelläsi.

Lue lisää Valkeakosken pyöräilyreiteistä.

Pyöräilyreiteille voi yhdistää osuuksia laivan kyydissä

Valkeakoski sijaitsee vesireittien solmukohdassa ja Valkeakosken kanava yhdistää Mallas- ja Vanajaveden toisiinsa. Kesäkauden 2024 reittiliikenne alkaa kesäkuun lopussa M/S Helenalla, joka liikennöi sunnuntaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin Valkeakoskelta Visavuoreen, Rönnvikin viinitilalle ja Mobilia museoon Kangasalle. Pyörämatkailijat ovat lämpimästi tervetulleita.

Hopealinjan laivat risteilevät Tampereen ja Hämeenlinnan välillä uskomattoman upeaa vesireittiä. Laivat pysähtyvät Valkeakoskella Sääksmäen sillan sekä Visavuoren laitureissa. Voit yhdistää retkeen pyöräilyn ja hypätä laivaan pyörän kanssa sekä ajella takaisin pyörällä erilaisia maisemia ihaillen.

Lue lisää risteilyistä Mallas- ja Vanajavedellä.